Збираємо дитину до Країни Знань

Здається ще зовсім не так давно розпочалися літні канікули, а вже надворі серпень і до першого вересня, як кажуть, рукою подати. Традиційно у нашому місті у цей період починається жвава торгівля різноманітним шкільним приладдям. Тож перед батьками, особливо першачків, постає одвічне питання, що ж купити до школи своїй дитині?
А тим часом на шкільному ярмарку в центрі нашого міста, в спеціалізованих магазинах та на місцевих ринках прилавки рясніють розмаїттям потрібних і не дуже речей, щоб батьки не забули купити канцтовари для школи: зошити, щоденники, альбоми, ручки та олівці, фарби тощо. Крім цього, школярам пропонують різноманітний «декор» на зразок насадок на ручки, наклейок чи закладок.
Спеціалісти радять, вибираючи канцтовари, прислухатися до думки своєї дитини, адже саме їй ними користуватися увесь навчальний рік. Сьогодні ці товари пропонують на будь-який смак і гаманець. Мене приємно здивувало те, що вартість на зошити залишилася на рівні минулого року – в залежності від кількості аркушів вона становить від 1,50 грн. і до 11 грн. (для старшокласників). Ручки вартують від 3 до 15 гривень, щоденники від 30 до 75 грн., папки для зошитів від 30 грн., пенали – від 20 і до115 грн., фарби – 30-45, набори пензлів – 18-25 грн., кольорові олівці – 25-75, альбом для малювання 12-35 грн., лінійка – 3-5 грн., простий олівець вартує 3 гривні, резинка – 3-8 грн., стругачка для олівців – 4-10 грн., пластилін – 20-35 грн., коректор і ножиці по 15 грн.. Крім цього необхідно придбати обгортки для зошитів, ціна яких складає від 8 грн. за 10 штук, а для підручників – 15-35 гривень. Готувальні можна купити за ціною від 55 до 75 гривень.
Продавці розповідають, що майже кожного року існує «мода» на шкільне приладдя. До прикладу, цьогоріч усі бажають придбати його з героями популярного серіалу «Школа», а також користуються попитом щоденники і пенали, вишиті бісером чи прикрашені паєтками, обтягнуті шкірою або штучним хутром.
Важливою річчю для кожного учня є портфель або ранець. Їх також краще купувати разом із улюбленим чадом, щоб дитина сама вибрала і колір, і фасон, і малюнок на шкільній сумці – адже це частина її іміджу у колективі однолітків. Сьогодні найпростіший рюкзак вартує від 200-250 гривень. Якщо ж ви хочете купити більш якісний, з ортопедичною спинкою чи якимись іншими особливостями, то доведеться витратити від 550 грн. і вище. До слова, у майстрів хенд-мейду можна замовити цікаві іменні ранці та різноманітне «начиння» до них за своїми власними ескізами.
Хоча наразі форма в школах не обов’язкова, але деякі необхідні речі все ж таки доведеться придбати. Дівчаткам потрібні спіднички, колготи, зручні брюки на холодну пору року, кофтинки і кілька змінних блузочок чи футболок, а хлопчакам-шибайголовам кілька пар штанців і сорочок. Слід подбати й про зручне взуття для школяра, адже в ньому доведеться перебувати майже протягом цілого дня. Тож лікарі-ортопеди радять не економити, а придбати якісне. Для занять фізкультурою дітям потрібні кросівки і спортивний костюм. Крім того, в школах початок нового навчального року – це урочисте свято, на яке діти приходять у вишиванках і з букетами квітів. А отже це все також «потягне» на кругленьку суму.
Звичайно, кожна родина розраховує на свої власні фінансові можливості, особливо, коли до школи треба збирати не одну, а кілька дітей. Але й тут є цікаві пропозиції від торгівельних закладів, адже до початку навчального року вони проводять спеціальні акції та знижки і можна придбати все необхідне за низькими цінами. Тому вибір, як завжди, за вами, шановні батьки.
Любов ТОКАЧ