icon clock09.03.2017
icon eye27
Культура Фото

Художник гарного настрою презентує свої полотна

У третій день березня, у виставковій залі «Імпасто» відбулося чергове свято образотворчого мистецтва – відкрилася персональна виставка живопису художника з Пейтерфолво Тіводора Генці. Вернісаж приурочений до 70-річного ювілею майстра пензля, який він святкуватиме у ці березневі дні.
«Художником гарного настрою» назвала керуюча «Імпасто» Валентина Костьо щирого, привітного і добродушного художника, котрий вперше виставляється у нашому місті, хоча вже є зрілим майстром, добре відомим не лише у краї, а й за його межами, зокрема, Берегові, Ужгороді та Угорщині.
Картини Тіводора Генці можна довго розглядати, милуючись природою околиць його рідного села, архітектурою будиночків і храмів, селян за повсякденною роботою, красою гір і річок. Все, що він зображає на полотні, таке рідне і знайоме кожному, але в той же час тут є особливий погляд автора, його бачення світогляду, властивий лише йому одному. Саме тому його картини так само як їхній творець дарують гарний настрій оточуючим, немов промовляючи, що до нас прийшла тепла і красива весна.
Розділити з майстром пензля ці приємні хвилини до виставкової зали прийшли поціновувачі живопису, рідня, друзі, колеги-художники з ГО «Мистецька Угоча». Теплі слова адресували художнику начальник відділ культури РДА Василь Югас, художники Федір Сільваші, Петро Коцан, громадський діяч Марія Конкіна. Музичний дарунок пролунав у виконанні талановитої музикантки Вероніки Марко, яка виконала угорські народні мелодії на старовинному інструменті цитра.
Виставка триватиме до кінця березня. Тож, якщо ви хочете поринути в душевний, красивий і добрий світ живопису, обов’язково її відвідайте.
Любов ПЕЛЕХАЧ