icon clock18.04.2019
icon eye24
Культура Фото

Визначено кращих читачів Виноградівщини

Днями у Виноградівській районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019». У конкурсі взяли участь 24 переможців І туру конкурсу з різних куточків нашого району.
Як наголосила у вступному слові директор дитячої книгозбірні Йолана Любка, конкурс проводиться з 2005 року ГО «Форум видавців» за підтримки ДУ «Український інститут книги» з метою активізації та популяризації читання серед школярів. Переможець візьме участь у ІІІ обласному турі, де виборюватиме путівку до Львова. Крім цього, кращий читач матиме можливість виграти путівку до Варшави, яку вперше спонсорує «КРЕДОБАНК». Але для цього слід виконати деякі умови спонсора, зокрема, прочитати одну з шістьох книг про фінанси, зняти на неї бук-трейлер, зареєструватися на сайті книгоманів і отримати найбільше лайків.
Слід зазначити, що всі учасники підготувалися дуже старанно, цікаво презентували свої улюблені книжки, доповнювали свої виступи власними віршами та дописами, відповідали на запитання, а також демонстрували гарно оформлені читацькі щоденники. Тож членам журі довелося добряче попрацювати, визначаючи кращих із кращих.
Цьогоріч велика конкуренція була між учнями 7 класів, які вразили цікавими думками щодо прочитаного, володіли матеріалом та майстерно презентували улюблені книжки, заохочуючи присутніх також їх прочитати. Підводячи підсумки, голова журі директор Виноградівської районної централізованої бібліотечної системи Катерина Вашкеба наголосила, що всі учасники дуже вразили членів журі, а деякі виступи були особливо цікаві і неординарні, подекуди емоційні та надзвичайно артистичні. Саме це брали до уваги члени журі, а також кількість прочитаних книг, визначаючи переможців.
За результатами конкурсу в читацькому змаганні «Супер читачем Виноградівського району» стала учениця 7 класу Чернянської ЗОШ І-ІІІ ст. Вероніка Бігун, а «Лідер читання Виноградівського району» стала учениця 6 класу Олешницької ЗОШ І-ІІ ст. Олександра Гичко. Саме ці чудові дівчата будуть змагатися за звання супер читача і лідера читання нашої області. А всі учасники ІІ туру «Книгоманія-2019» були нагороджені грамотами та цінними подарунками.
Слід відмітити, що генеральним спонсором районного конкурсу «Книгоманія» з самого початку його проведення є директор ТОВ «Експерт» Євгеній Ярина, який щороку організовував для учасників читацького змагання «солодкий стіл». А цього року за його ініціативи для всіх конкурсантів, а також бібліотекарів, що їх супроводжували, підготували святковий обід, за що всі йому щиро подякували.
Любов ТОКАЧ