icon clock15.06.2017
icon eye17
Культура Фото

Витончене захоплення від душі

Одним із модних та романтичних брендів останнім часом є виготовлені власноруч обідки та приколки на волосся. Таким оригінальним захопленням може поділитися майстриня Світлана Гаджега з Текова. Вона близько двох років тому приєдналася до спільноти «Виноградівські пацьорки», а тепер чи не кожного ярмарку бере участь у ньому.
Як і кожна дівчина, вона з дитинства займалася рукоділлям – вишивала, в’язала тощо. Нещодавно Світлана захопилася канзаші, а також створенням поробок із фоамірану. Цей матеріал – справжня знахідка для любителів творчості. З нього виготовляють іграшки, а з більш тонкого виходять чудові квіти та неймовірні букети. Хоча зараз багато ідей можна почерпнути в соціальних мережах, майстриня намагається в кожній роботі проявити власну фантазію і зробити виріб із притаманним тільки їй власним почерком. Має багато шанувальників, роботи активно купуються, навіть були замовлення через Інтернет.
Світлана народилася на Львівщині, але рідним для неї став наш край, звідки родом її батько. Каже їй імпонує, що люди в нас щирі, привітні, а головне – щедрі душею. Саме за такі якості вподобала свого чоловіка. Їй ще немає 30, а вона вже мама чудових донечок 12-річної Марійки і меншої Світланки. Молодша доня (на фото з мамою) теж активно захоплюється рукоділлям. Під час уроків праці в школі згуртовує однокласниць, а на канікулах подружок.
Чоловікові теж подобається захоплення Світлани. Вдома у жінки завжди багато справ. А ввечері вона повністю поринає у таємничий світ улюбленого заняття. «Рукоділля – настільки заразне захоплення, яке стимулює мене швидше впоратися із домашньою роботою і з головою зануритися у творчий процес. А ще це і заспокоює, і розраджує, а головне – дарує неймовірну насолоду. Особливо, коли бачу задоволення в очах того, хто придбав мій виріб. Тому хочеться ще більше творити і дарувати людям радість. Скільки всього їх створено я не рахувала, але кожен – це часточка моєї душі. Також завдяки хенд мейду розширилося коло мого спілкування, адже я познайомилася з колегами з пацьорок», – розповіла майстриня.  
Кажуть, в рукоділлі ще прадавніх часів захована якась особлива магія, до якої жінки, інстинктивно тягнуться. Чи не тому ніжні жіночі руки створюють безліч чудових речей.
Любов ТОКАЧ