icon clock29.07.2021
icon eye44
Фото Цікаве

Виставка живопису та графіки Олександра Певсе

Художник накопичує, як бджола мед, враження – солодкий нектар з вселенської квітки цього світу. Він весь у пилку із тичинок і краплях роси починає малювати, підсилюючи фарбу світлом. Світло на полотнах Олександра Певсе, як ранковий серпанок – злегка розсіяно-мінливе, тепле, м’яке і… солодкувате. У графіці перевагу надає монотипії і ліногравюрі. На відміну на живопису, який легко і швидко створює за допомогу мастихіну, графіка вимагає більшої уваги до себе. Але якраз ці роботи говорять не лише про гарний художній смак митця, а й про майстерність, зрілість та зваженість.

Персональна виставка живопису та графіки Олександра Певсе днями відкрилася у виставковій залі «ІМПАСТО». Художник народився і живе в Хусті. Мистецький шлях обрав після закінчення школи, вступивши до Івано-Франківського педінституту на художньо-графічний факультет. Працює вчителем малювання в школі і часто бере участь у пленерах, виставках та творчих заходах.
Неодмінною умовою усіх його творчих пошуків є принцип – бачити і працювати. Про успіх він не говорить. Певно, успіх для нього – це коли зміг втілити на полотні чи папері задумане.
На відкриття виставки приїхало чимало хустських колег із творчого об’єднання «Митець Верховини», до якого Олександр входить багато років. Вітали гостя виноградівські художники та директор КЗ «Виноградівський міський будинок культури» Святослав Гал.
Виставка триватиме до 15 серпня.

Валентина КОСТЬО, адміністратор виставкової зали «ІМПАСТО»