icon clock09.06.2017
icon eye23
Культура Фото

«Виноградівські пацьорки» запросили на традиційний ярмарок

 У пасажі між вулицями Миру та Шевченка у Виноградові стартував черговий червневий ярмарок майстрів хенд-мейду. Вже четвертий рік поспіль народні умільці Виноградівщини – учасники мистецької громадської організації «Виноградівські пацьорки», яких об’єднало спільне захоплення, презентують свої вироби. Тут і роботи вже добре знаних майстрів ручної справи, та тих, хто нещодавно приєднався до мистецької спільноти. Вражає і захоплює барвами різноманіття виробів з бісеру та стрічок, глини та вишивки тощо. Кожна авторська робота – це часточка душі мисткинь, які, не зважаючи на зайнятість і домашні клопоти, щодня знаходять хвильку для улюбленої справи.
Голова ГО «Виноградівські пацьорки» Ірина Іжганайтіс  розповіла, що кожна з її колегинь із нетерпінням очікує початку ярмарку, щоб порадувати містян, гостей та туристів своїми новими виробами та ідеями. Особливо приємно їм чути на свою адресу схвальні відгуки та бачити задоволення на обличчі відвідувачів ярмарку, коли вони придбають щось ексклюзивне для себе чи особливий подарунок близьким або презент знайомим.
До слова, роботи майстринь уже добре пізнавані, бо мають свій неповторний почерк та індивідуальність. Зокрема, беззаперечною виразністю виокремлюються прикраси для волосся у стилі канзаші Ірини Іжганайтіс та Світлани Гаджеги, немов живі, привертають увагу бутони квітів із бісеру Тетяни Ворон, радують око екібани Марії Олашин, вишивка хрестиком та гачкування Ганни Пойдин, привертають увагу декупаж, м’які іграшки та картини Тетяни і Люби Шпак. А творчий підхід до створення глиняних виробів члена національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольги Гал не залишає байдужим нікого, адже в її сучасних витворах втілені і мотиви народних традицій. Всі роботи по-особливому витончені, яскраві, бо зроблені з душею ніжними жіночими руками. Не дивно, що в пасажі завжди гамірно, радісно і тепло від привітних облич майстрів, від теплоти їхніх рук і сердець, щирих слів, якими вони зустрічають кожного, пропонуючи свій неймовірно особливий виріб.
Любов ТОКАЧ