icon clock12.05.2017
icon eye85
Культура Фото

Виноградівська школа №8 відсвяткувала 45-річний ювілей

Найкраща і найбільша школа нашого району – міська ЗОШ №8 урочисто відзначила 45-річчя з дня заснування. Цей навчальний заклад має не тільки багате минуле, творче сучасне, а й величезні перспективи на майбутнє, яке грунтується на високому професіоналізмі педагогічного колективу, на багаторічних традиціях, сучасних методиках навчання і виховання.
До радісної події старанно готувалися всі –  учні і вчителі, випускники і батьки. Та спочатку тепла зустріч відбулася у стінах рідного навчального закладу, куди прийшли ті, хто стояв у її витоків – ветерани педагогічної ниви. Їх радо зустрічали школярі, дарували квіти. А ще були щемливі спогади, хвилювання та сльози, фотографії на згадку.
Затим усі перемістилися до будинку культури, де у переповненому залі зібралися численні гості – усі ті, хто певною мірою причетний до життя школи, хто долучився до її заснування, хто здійснює керівництво нею сьогодні, хто віддано тут працював і зараз трудиться на освітянській ниві, хто навчається у її стінах і хто лише планує привести до неї своїх дітей чи внуків.
Святкову програму відкрили ведучі – колишні випускники школи Агнета Гриценко та Святослав Гал словами щирої подяки всім, хто залишив життєві справи і прийшов на ювілей з нагоди дня народження рідної школи, зустрітися з шкільними друзями, вклонитися своїм учителям.  
І ось на сцені у шкільному вальсі закружляли пари, а з екрану всіх присутніх повернув у ностальгічне минуле, у роки дитинства та юності відеоролик «1972-ий ювілейний рік». Затамувавши подих, кожен уважно вдивлявся у світлини та зйомки відео, намагаючись розгледіти себе. А потім у залі лунав щирий сміх і оплески за такий неочікуваний сюрприз. До слова, їх того дня було надзвичайно багато.
«Сьогодні свято в нас – нам виповнюється 45. Я всіх щиро вітаю із нашим ювілеєм. Усім присутнім у цьому залі бажаю вважати себе найжаданішими гостями. За 45 років наша школа випустила тисячі учнів – людей різних поколінь, різних професій. У нашій рідній школі починалося і моє трудове життя. Це не просто будівля – це все те, що ми вклали в неї – душу, свій талант, мудрість, натхнення, терпіння. Всі ці роки віра і любов щоранку розпочинають наш навчальний день. За це велика подяка моїм колегам-вчителям, любим учням, шанованим батькам та всім дорогим гостям – районній раді, райдержадміністрації, управлінню освіти, молоді та спорту РДА. Кожен із вас вніс свою краплину у те, щоб наша школа процвітала і демонструвала такі прекрасні результати. Адже наші учні та випускники є гордістю міста, району, області і всієї України, а головне – вони є прекрасними людьми. Ще раз вітаю всіх, бажаю міцного здоров’я, здійснення найпотаємніших мрій», – сказала у вітальному слові директор школи Марія Ярема.
Щирі слова привітань виголосили колишні учні, а нині керівники району та міста – голова районної ради Віталії Любка, голова райдержадміністрації Михайло Русанюк, міський голова Степан Бочкай, котрі висловили слова великої поваги та вдячності своїм учителям за невтомну працю, наголошуючи, що Виноградівська міська школа №8 сьогодні впевнено крокує в перших рядах кращих навчальних закладів району і побажали, щоб іще не один десяток літ школа процвітала і була лідером на освітянській ниві нашого краю, а в її стінах завжди панував затишок, тепло, радість, мир і злагода. За реалізацію державної політики в галузі освіти, навчання та виховання підростаючого покоління, багаторічну сумлінну працю, грамотами і подяками районної ради, райдержадміністрації та міської ради були відзначені педагогічний колектив міської ЗОШ №8, учителі-ветерани та нинішні педагоги  школи.
Як і годиться на день народження прийнято приходити з подарунками. Віталій Любка  вручив школі сертифікат для покращення матеріально-технічної бази навчального закладу. Від районної державної адміністрації Михайло Русанюк подарував сучасний музичний комплекс.
Привітали шкільну родину зі святом  і вручили подарунок в. о. начальника управління освіти, молоді та спорту РДА Віктор Жупанин та голова районної профспілки працівників освіти і науки Іван Кльофа. Своїми спогадами поділилися вчителька, котра працює в школі з дня її відкриття, Наталія Готра, а також людина, що понад 40 років віддала освітянській роботі, чия палка і гаряча душа та надзвичайна  закоханість у свою справу відлунює ще й сьогодні у стінах рідної школи, – колишній директор Йосип Роман. Добрим словом та хвилиною мовчання присутні вшанували тих педагогів, які відійшли за земну межу.
Слова подяки своїм вчителям висловили першокласниця 1972 року та золотомедалістска випуску 1982 року Марина Івасюк, колишній кращий учень Адальберт Мезев, випускниця 2017 року Юліана Токач, представник батьківського комітету Валентина Сарай.
Додавали урочистості й піднесеного настрою музичні номери, які підготували в дарунок з нагоди ювілею своєї школи учнівський та вчительський колективи. Завершилося дійство спільним виконанням гімну школи №8 та святковим феєрверком.
Любов ТОКАЧ