icon clock12.03.2018
icon eye33
Спорт Фото

Відроджують настільний теніс

Нещодавно в спортивному залі міської ЗОШ №1 відбулося урочисте відкриття секції з настільного тенісу серед школярів району. Ініціаторами стали активісти «Молодіжного руху Виноградівщини» спільно з міською радою та ДЮСШ відділу освіти.
– Розвивати спорт у районі – основне завдання нашої організації. Наразі у рамках програми «Спорт для всіх» ми відкриваємо секцію з настільного тенісу. Ініціював її створення голова молодіжного руху Олег Більда, який свого часу теж професійно грав у теніс і займав призові місця. Настільний теніс – лише початок. Адже є багато видів спорту, які полюбляє молодь. Ми ж цікавимося її вподобаннями, та в наших силах створити належні умови, аби залучити підростаюче покоління до здорового способу життя. Важко було знайти приміщення для спортивної секції. Проте дирекція міської ЗОШ №1 дозволила тут проводити заняття без вагань. Вікових обмежень у нас нема. Не менш важливим фактом є те, що тренери займаються з любителями тенісу абсолютно безкоштовно, – сказав член громадської організації «Молодіжний рух Виноградівщини» Мілан Чейпеш.
За словами депутата Виноградівської міської ради, голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, спорту, соціального захисту та культурного розвитку Святослава Гала, тенісні столи та інвентар придбали за кошти міського бюджету згідно програми розвитку аматорських видів спорту. Директор Виноградівської ДЮСШ Іван Боршош зазначив, що колись Виноградів славився перспективними тенісистами. З часом цей вид спорту трохи занепав і дуже приємно, що молодь знов його відроджує. Іван Іванович висловив щиру вдячність директору міської ЗОШ №1 Вірі Балаж, яка надала приміщення для проведення занять і змагань. До слова, за кілька днів на заняття з тенісу записалися аж 40 школярів, основна частина котрих – учні цієї школи.
Після урочистого відкриття, за сприяння управління освіти, молоді та спорту РДА відбулися змагання на першість Виноградівського району з настільного тенісу серед загальноосвітніх шкіл району. Начальник відділу управління освіти Терезія Тодавчич побажала хлопцям та дівчатам вдалої гри. А змагалися всього 10 команд з Вилка, Підвиноградова, Широкого, Великої Копані, Матієва, Сасова, Дротинців і міської ЗОШ №1, дві команди з Великих Ком’ят. За чесною і напруженою грою стежили тренери ДЮСШ – головний суддя змагань Олександр Магочі та секретар Золтан Сіладі. Перші три місця між собою розділили Вилоцька ЗОШ, Підвиноградівська та Широківська.
Наталія Кобаль