icon clock28.04.2016
icon eye28
Новини

Відбулися збори з нагоди 30-ої річниці Чорнобильської катастрофи

25 квітня голова районної державної адміністрації Михайло Русанюк взяв участь у зборах з нагоди 30-ої річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Серед присутніх також були і перший заступник голови РДА Наталія Костелеба-Веремчук, заступник голови районної державної адмінстрації Єва Данич, заступник міського голови Василь Ціцей, військовий комісар Василь Зубатов, а також громадські активісти, ліквідатори наслідків аварії, учні і вчителі загальноосвітніх шкіл району.

«Сумну річницю згадуємо ми сьогодні – зазначив Михайло Русанюк у своїй промові. – Рівно 30 років минає з того насправді страшного дня, коли в ніч на 26 квітня 1986 року вибухом на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції почалась ще одна трагічна сторінка у нашій вітчизняній історії. Весь трагізм ситуації полягав у тому, що в одну мить змінилося життя десятків, навіть сотень тисяч людей, що опинилися в зоні лиха». У своєму виступі голова РДА також відзначив роботу державних служб, органів місцевого самоврядування та громадських організацій у наданні допомоги постраждалим від цієї страшної катастрофи.

Наприкінці зборів Михайло Русанюк нагородив грамотами районної державної адміністрації за мужність і самовідданість ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та побажав усім доброго здоров’я, мирного неба і щоб ніколи не повторився той жах, який Україна пережила 30 років тому назад.
За повідомленням Виноградівської РДА