icon clock19.08.2021
icon eye34
Фото Цікаве

Вакцинація – ефективний спосіб захисту від COVID-19

На сьогодні вся Україна знаходиться в зеленій зоні епідемічної небезпеки, разом з тим за останній тиждень рівень захворюваності на COVID-19 зростає, у тому числі збільшується кількість випадків штаму корона вірусу «Дельта», тож карантинні заходи та правила продовжують діяти.
Будь ласка, не нехтуйте своєю безпекою. Дотримуйтеся фізичної дистанції у громадських місцях та носіть захисні маски. Мийте руки та використовуйте спиртовмісні антисептики. Вакцинуйтеся від COVID-19.
Вакцинація – це єдиний надійний захист від коронавірусної інфекції та її наслідків. Це – швидко, просто та безпечно, а головне – краще, ніж дороговартісне лікування та реабілітація після перенесеного COVID-19. В усьому світі розгорнута програма масової вакцинації, щоб приборкати пандемію COVID-19.
Для того, щоб повноцінно імунізуватися від COVID-19, необхідно отримати дві дози однієї вакцини. На даний час на території Виноградівської, Пийтерфолвівської Королівської та Вилоцької ОТГ, які обслуговує Виноградівський ЦПМСД, проводяться щеплення вакцинами Коронавак, Пфайзер, Астразенека та Модерна. Вакцинуватися можна у більш як 30-ти пунктах щеплень на територіях ОТГ. За інформацією раджу всім звертатись до сімейних лікарів. Вакцинуватися від COVID-19 можуть як задекларовані в сімейного лікаря особи, так і не задекларовані, але вони повинні мати при собі паспорт.
Станом на 18.08.2021 року на території 4-ох ОТГ 5526 осіб отримали дві дози вакцини від COVID-19, що складає 6,7% від дорослого населення. Даний відсоток щеплених недостатній для створення колективного імунітету. Вакцинація є безоплатною, добровільною, але Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують зробити щеплення для того, щоб захистити своє життя та здоров’я, а також ваших близьких, які можуть бути в групі ризику.
Вакцинація від COVID-19 дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутись до звичайного життя.

Світлана Неймет, завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Виноградівської філії