Українська для фізиків і ліриків: нові можливості викладання мови для вчителів

Онлайн-курс “Українська для фізиків і ліриків” допоможе вчителям біології, хімії, фізики та математики закладів освіти з навчанням мовами національних меншин підвищити рівень володіння державною мовою та сприятиме розвитку ефективної комунікації. Адже успішні педагогічні практики доводять: чим краще фахово підготовлений і позитивно налаштований до здійснення навчального процесу державною мовою вчитель, тим вищими є результати учнів.

Окрім цього, учасники курсу:

– здобудуть нові знання про підвищення мовної та мовленнєвої компетентностей;

– визначать мовні потреби, цілі й ключові методи їхнього досягнення;

– покращать вміння формулювати свою думку;

– дізнаються про інтегроване навчання як засіб розвитку мовленнєвої компетентності;

– отримають сертифікат про завершення курсу.

Курс безкоштовний для слухачів і складається з трьох тематичних модулів: “Міжкультурний освітній діалог та український мовний етикет”, “Мовна компетентність: як вчитися опановувати українську мову як державну”, “Предметно-мовне інтегроване навчання як інструмент розвитку мовленнєвої компетентності”. Серед його авторів – провідні освітяни, кандидати наук, педагоги, мовознавці, експерти, практики. Дізнатися більше про онлайн-курс “Українська для фізиків та ліриків” та зареєструватися на нього можна за покликанням: https://course.emova.language-ua.online/courses/course-v1:ukrainian+U-4+01-10-21/about

«Курс розробила ГО “Український світ”, на платформі для вивчення української мови “Є-мова” за ініціативи та підтримки Проєкту Навчаємось разом. Онлайн-курс створений за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії».