icon clock27.04.2017
icon eye40
Фото Цікаве

Учні знайомились з роботою сучасних поліцейських

Цього разу Виноградівський районний центр зайнятості зініціював проведення чергового ярмарку професій у Виноградівському відділенні Берегівського відділу поліції. Запросили тільки учнів 11-го класу міської ЗОШ №2. За словами провідного фахівця відділу активної підтримки безробітних Марини Хромушко, такі малочисельні екскурсії дають більш позитивний результат, адже змогли кожному приділити увагу. Школярі мають змогу все роздивитися, задати актуальні для них питання, почерпнути для себе чимало корисної інформації.
Спочатку старший інспектор сектору кадрового забезпечення, майор поліції Оксана Кобзаренко розповіла про критерії прийому на роботу поліцейських. Вона зазначила, що це можуть бути юні хлопці та дівчата, котрі досягли 18-річного віку, мають добре здоров’я , хорошу фізичну форму і не мали проблем із законом. Найбільше учнів зацікавило те, що здобути вищу освіту майбутні поліціанти мають змогу абсолютно безкоштовно: тобто – на державному замовленні. Заробітна плата у молодих сержантів від 5 тисяч гривень.
Старший інспектор – черговий сектору реагування патрульної поліції, майор Микола Свищо наглядно продемонстрував школярам обмундирування та зброю поліцейських. Дівчата залюбки фотографувалися з автоматом, пістолетом та кайданками. Микола Миколайович розповів їм про обов’язки поліцейських, їх нелегкі трудові будні на сторожі правопорядку та законності. Відтак зустріч перейшла в русло конструктивного діалогу. Школярів цікавило: Як здобути освіту поліцейського? Чи можна йти працювати відразу після школи? Які методи вони застосовують при затриманні злочинців? У яких випадках дозволено застосовувати зброю? Які злочини є найпоширенішими у Виноградові?…
Та найбільш захоплюючою для учнівської юні стала екскурсія в ізолятор тимчасового тримання. Вони побачили автомобіль, на якому привозять злочинців, зайшли у двір для прогулянок затриманих і з жахом дивилися на небо в кліточку. У камери, звісна річ, їх не впустили, оскільки вони переповнені, та із затриманими найсміливіші дівчата все ж поспілкувалися через спеціальне віконечко. Як виявилося, екскурсія в ІТТ мала більш психологічно-виховний характер, оскільки вразили найсміливіших і найнеслухняніших учнів. Останні, «вийшовши на волю», ствердно констатували: «Ми тут точно не хочемо бути!». Тож є впевненість і в тому, що серед цих 11-класників злочинців не буде. Їх класний керівник Світлана Палош на завершення екскурсії зазначила, що вони з учнями вперше у поліції і їм все тут було дуже цікаво. Самі ж хлопці та дівчата залишилися враженими. Деякі навіть виходили з поліції, змінили свою думку про вибір майбутньої професії, вбачаючи в поліцейській формі та й самій  роботі багато цікавого та захоплюючого.
Наталія Кобаль