icon clock21.05.2020
icon eye31
Політика Фото

У Великих Ком’ятах капітально відремонтували фельдшерсько-акушерський пункт

Голова Виноградівської районної ради Віталій Любка з робочим візитом відвідав Великі Ком’яти 19 травня.
Спільно з районним депутатом Надією Копчею та головним лікарем КНП «Виноградівський ЦПМСД» Агатою Гал вони оглянули будівлю фельдшерсько-акушерського пункту та поспілкувалися з медиками.
З часу їхнього останнього робочого візиту, ФАП набув зовсім іншого вигляду – тут провели капітальні ремонтні роботи. Так, будівля медустанови перебувала у досить занедбаному стані, а найбільшою проблемою був аварійний дах, що протікав. Тож ремонт покрівлі був першочерговим завданням. У лютому 2019 року голова ради дав відповідні доручення щодо розробки проєктно-кошторисної документації для ремонту даху, капітально його відремонтували наприкінці року. З районного бюджету було виділено близько 430 тис. грн. для виготовлення необхідної технічної документації, капітальний ремонт даху, а також проведення поточного ремонту фасаду будівлі.
«Підтримка й розвиток закладів охорони здоров’я залишається пріоритетним напрямом нашої роботи. Зокрема, сімейній медицині відводиться пріоритетна роль, адже саме у селі, на місці, треба створювати умови, щоб люди змогли отримувати медичну допомогу й лікуватись», – зазначив Віталій Любка.
Тому ремонтні роботи у ФАПі будуть продовжуватися, адже є потреба у проведенні внутрішніх ремонтів, облаштуванні системи водопостачання, реконструкції фундаменту тощо.
Слід зазначити, що у населеному пункті також капітально відремонтували амбулаторію. На проведення капітального ремонту закладу з районного бюджету виділили близько 286 тис.грн. Роботи виконали минулого року. Так, в амбулаторії повністю відремонтували кабінети, коридор, замінили двері, провели сантехнічні роботи тощо.

Виноградівська районна рада