icon clock14.08.2020
icon eye28
Новини Фото

У штабі ООС розповіли про чотири ворожих обстріли за добу: про смерть розвідника не згадують

Сьогодні порушень перемир’я не зафіксовано.

У районі проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі за добу 12 серпня зафіксовано чотири обстріли з боку російських найманців. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у ранковому зведенні в четвер.

Вогонь терористи вели поблизу Мар’їнки та Південного. Там було помічено кілька автоматичних черг зі стрілецької зброї. Крім того, в районі Залізного двічі бойовики стріляли з автоматичного станкового гранатомета. Також перемир’я порушувалося й неподалік Красногорівки – там ворог здійснив мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

“Загалом, за минулу добу, українські військовослужбовці задокументували 4 ворожі порушення проголошеного режиму припинення вогню. Ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, напередодні у ОТУ “Північ” повідомили про смерть на Донбасі військового розвідника. Нібито під час бойового завдання він необережно поводився зі зброєю та отримав смертельне вогнепальне поранення.

У штабі додають, що упродовж поточної доби обстрілів не зафіксували.

Перемир’я на Донбасі: що відомо

З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.

З початку проголошеного режиму тиші станом на 12 серпня серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень не було.

Російські окупанти регулярно здійснюють поодинокі неприцільні постріли, які мають провокаційну мету.

30 липня у штабі ООС повідомили, що упродовж тижня померли троє українських військовослужбовців “внаслідок різкого погіршення стану здоров’я”.

УНІАН