icon clock15.06.2018
icon eye22
Політика

У районній раді відбулася нарада з місцевими активістами

13 червня у Виноградівській районній раді відбулася чергова зустріч з місцевими громадськими активістами щодо ремонту, утримання та експлуатації доріг державного та місцевого значення в районі, яку провів голова ради Віталій Любка. Були присутні на зустрічі також голова райдержадміністрації Михайло Русанюк, заступник голови райради Адальберт Сверенко, представник облавтодору Володимир Талі, очільники населених пунктів.
Як було зазначено на зустрічі, на території району є п’ять доріг державного значення, протяжністю 95,5 км, які перебувають на утриманні Служби автомобільних доріг у Закарпатській області. Станом на сьогодні вже розпочатий ремонт з укладання суцільного шару асфальту на ділянці дороги від с. Велика Копаня до с. Широке, де буде відремонтовано 9,6 км. Також визначений переможець тендеру для проведення поточного середнього ремонту дороги Берегово-Виноградів-Велика Копаня і вже з наступного тижня розпочнуться ремонтні роботи від Вилоку до Виноградова, де буде прокладено 12 км нового дорожнього покриття.
Стосовно обласних доріг місцевого значення, які з 2018 року перейшли на баланс облдержадміністрації, то зокрема йшлося про продовження ремонту дороги Виноградів-Теково-Неветленфолу, розпочатого ще у минулому році. Так тоді за кошти митного експерименту капітально відремонтували близько п’яти км на ділянці між селами Сасово та Чепа. Цього року за результатами тендеру переможцем щодо ремонту цієї дороги визначене ТОВ «ПБС» з фінансуванням у розмірі 44,9 млн. грн. Також згідно з сайтом публічних закупівель ProZorro відомо, що в червні має розпочатися капремонт обласної дороги Теково-Королево-Новоселиця, вартість робіт відповідно до укладеного договору тут складає 57,9 млн. грн.
− Зважаючи на складну ситуацію з фінансуванням на дорожню галузь, зрозуміло, що дороги, які десятиліттями належним чином не ремонтувалися і в цьому році були передані на утримання обласної та районної адміністрацій, не будуть одразу відремонтовані, адже це в сумі близько 179 км дорожнього покриття. Такі зміни відбулися у зв’язку з реформуванням дорожньої галузі − у цьому році запрацював Дорожній фонд в Україні і відтак кожна дорога отримала свого відповідального виконавця. Отож, повноваження щодо утримання доріг місцевого значення були передані адміністраціям, які відповідно стали замовниками робіт та послуг з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг. Натомість дороги державного та міжнародного значення надалі повинна утримувати Служба автомобільних доріг, − зазначив Віталій Любка. – Тому, враховуючи реалії сьогодення, нам першочергово необхідно привести до належного стану основні дорожні артерії в районі.
Також керівник райради інформував, що питання ремонту та утримання автомобільних доріг в районі будуть обговорені разом з власниками та балансоутримувачами доріг на черговій сесії Виноградівської районної ради та прийняті відповідні рішення в межах повноважень ради. Окрім того, виконавчим апаратом ради підготовлено звернення щодо відновлення роботи у Виноградівському районі підприємства «Виноградівський райавтодор».
Виноградівська районна рада