У районній лікарні після капітального ремонту відкрили операційний блок

Свою роботу сучасний операційний блок розпочав 29 січня, коли тут вперше після капітального ремонту провели операцію.
Оновлені приміщення минулого тижня оглянули голова Виноградівської районної ради Віталій Любка, його заступник АдальбертСверенко за участі народного депутата по нашому округу Владіслава Поляка, керівника лікарні Олександра Милюкова та заступника Євгена Піруса, голови бюджетної постійної комісії районної ради ЕденаАлбока, депутатів Юдіти Петеі, Віктора Трикура, Ольги Сіладі, головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Агати Гал, медичних працівників.
− Це велика повага до місцевих жителів, лікарів і заслуга тих людей, які цьому посприяли, − зазначив завідувач хірургічного відділення Василь Бесага та висловив щиру подяку за зроблений капітальний ремонт. Адже від того, в яких умовах працювати, залежить ефективність та якість надання медичної допомоги, каже лікар.
З районного бюджету на ці цілі було виділено 1,5 млн. грн. – капітальний ремонт операційної був включений до переліку об’єктів, видатки на які проводяться за рахунок коштів бюджету розвитку.
Голова Виноградівської районної ради Віталій Любка у першу чергу подякував депутатському корпусу, який з розумінням поставився до проблем лікарні і саме до облаштування операційної європейського зразка.
− Згідно з реформою, лікарня має заробити на себе. Тому ми всі маємо розуміти, що мають бути хороші умови для пацієнтів та медиків, а медичні послуги − якісними. З одного джерела Національної служби здоров’я України це зробити дуже важко. Тому треба шукати різні шляхи як покращити матеріально-технічне забезпечення – це і грантові проєкти, кошти районного бюджету і державний бюджет, − наголосив керівник районної ради. − Народний депутат Владіслав Поляк вже приєднався до того, аби ми могли провести найближчим часом ремонт рентгенвідділення, закупити новий комп’ютерний томограф. Перед нами стоїть серйозний виклик, і ми всі разом маємо над цим працювати. А головний потенціал у нас є – це кадри, наші медики.
Відтак в операційній, розташованій на другому поверсі, капітально відремонтували приміщення, замінили двері, встановили нову систему опалення. Тут розмістили два приміщення для операційних втручань, які можна одночасно використовувати. Також встановили сучасну систему вентиляції, що забезпечує стерильність приміщення, закуплені нові інструменти, операційні лампи, медичне обладнання для подачі кисню, проведення рентгенологічного контролю під час операцій, дихальний апарат тощо.
− Велике щастя, що це нам вдалося зробити. Взагалі це моя мрія, щоб операційна була сучасною. Хотілося б також, щоб у нас побільше було сучасного обладнання, щоб ми могли виконувати мініінвазивні операції, − зазначив керівник районної лікарні Олександр Милюков, тобто операцій з мінімальними втручаннями, так званої малої хірургії, коли хворий не потребує стаціонару і може самостійно приходити на перев’язки.
Привітав медпрацівників і депутатів із завершенням успішного проєкту і народний депутат України Владіслав Поляк. Політик висловив переконання, що у цих стінах лікарям завдяки сучасному обладнанню вдасться врятувати не одне життя.
– Рівень освіти та якість медичного обслуговування – одні з визначальних факторів розвитку суспільства. Ми постійно дбаємо про те, аби матеріально-технічна база нашої лікарні поповнювалася новим обладнанням. Сьогодні ми з вами на відкритті нової операційної. Певний, що у цих стінах пройде чимало успішних операцій, тут наші лікарі врятують не одне життя! Окрема подяка депутатам районної ради, які дбають про лікарню, знають її потреби і докладають максимум зусиль, аби ці потреби реалізовувались, – сказав народний обранець.
На завершення, як відзначили медики, надзвичайно важливо, що всі питання лікарні, знаходять підтримку депутатів різних рівнів, які намагаються докладати максимум зусиль, щоб районний медичний заклад відповідав сучасним потребам.
Виноградівська районна рада