icon clock17.09.2020
icon eye23
Фото Цікаве

У районній лікарні буде сучасне приймальне відділення: триває реконструкція

Приймальне відділення Виноградівської районної лікарні модернізують.
Роботи з реконструкції приймального відділення з влаштуванням відділення невідкладної екстреної медичної допомоги розпочалися на початку вересня.
Голова Виноградівської районної ради Віталій Любка, голова Виноградівської РДА Ігор Вантюх та керівник лікарні Олександр Милюков оглянули хід ремонтних робіт цього тижня.
Реконструкція приміщень будівлі лікарні під відділення екстреної медичної допомоги здійснюється у рамках Національного проєкту «Велике будівництво». Вартість робіт загалом складає 9,2 млн. грн., спрямованих з державного та районного бюджетів.
Перевагою в отриманні фінансування стало те, що КНП «Виноградівська районна лікарня» Виноградівської районної ради є опорною. Адже згідно з концепцією, сучасні приймальні відділення створюють в опорних закладах охорони здоров’я, які повинні відповідати затвердженим вимогам та мати стандартний зовнішній вигляд. Для цього у Міністерстві охорони здоров’я України розробили брендбук, на який орієнтувалися виконавці будівельних робіт по всій Україні.
− Розвиток системи екстреної медичної допомоги передбачає, зокрема, запровадження сучасних стандартів госпітальної допомоги пацієнтам у невідкладних медичних станах, а також забезпечення дотримання цих стандартів. Тому радує те, що вже цього року у районній лікарні функціонуватиме сучасне приймальне відділення, що дозволить якісно підвищити рівень надання медичної допомоги шляхом поліпшення умов для пацієнтів і медичного персоналу, − зазначив Віталій Любка.

Виноградівська районна рада