icon clock15.09.2017
icon eye26
Новини Фото

У Чепі урочисто відкрили спортивний майданчик

Минулого тижня у Чепівському навчально-виховному комплексі було надзвичайне свято із поважними гостями та подарунками, адже тут урочисто відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям. З нагоди знаменної події, у сільську глибинку завітали голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль та   обласної ради Михайло Рівіс, Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк та районної ради Віталій Любка, начальник управління освіти, молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан, депутат обласної ради Карло Резеш, заступник голови Виноградівської РДА Єва Данич, заступник голови райради, депутат районної ради Адальберт Сверенко, в. о. начальника управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА Віктор Жупанин,  Чепівський сільський голова Микола Товт, депутати  сільської ради.
Як зазначили ведучі свята, учні Чепівської школи люблять спорт. Вони не тільки є неодноразовими призерами районних та обласних спортивних змагань, а й беруть участь у Всеукраїнському змаганні «Даруйте радість дітям». Згадали і своїх земляків, котрими пишається село. Це – гравець збірної СРСР, чемпіон, вправний воротар Михайло Корпош, чемпіон СРСР по футболу, тренер команди вищої ліги, який зараз працює в Румунії Іштван Шандор, по стопах батька пішли його сини, котрі грають за збірну Угорщини та Австрії. Відомий футболіст, колишній гравець ліги Угорщини, а теперішній гравець збірної Виноградівщини Денис Ребрик також навчався у цій школі. Закінчили Ужгородську спортивну дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву Ернест Сверенко, Едуард Пилип, Павло Міндак. Багато учнів Чепівської школи стали вчителями фізкультури. Тож вони щиро вірять, що на новому майданчику їм вдасться не тільки привити хлопцям та дівчатам любов до здорового способу життя, а й виховати майбутніх чемпіонів.
– Щиро вітаю вас з такою гарною подією в історії села – відкриттям спортивного майданчика. Разом з заступником голови районної ради Адальбертом Сверенком ми в складчину даруємо школі сертифікат на комп’ютерний клас нового сучасного взірця. Цього року для Чепи у нас були заплановані три події. дві з них ми виконали, а от третю – відкриття дороги, через бюрократичні перипетії, ще не реалізували. Ми кошти на дорогу виділили. гарна дорога у вас буде, це я вам обіцяю, – сказав губернатор краю Геннадій Москаль.
– Раніше, певне, ви і мріяти не могли, що в селі буде обладнуватися європейського рівня спортивний майданчик та встановлять тренажери. Тож зараз у вас надзвичайне свято, головними особистостями на якому є учні, для котрих все це зроблено, аби могли займатися спортом і бути здоровими. Тож я щиро вітаю і бажаю вражаючих спортивних досягнень, – висловив слова вітання голова облради Михайло Рівіс і подарував для юнаків комплект футбольної форми.
– Найголовніше – це наші діти. Їх здоров,я – найважливіше для кожного з батьків. Сподіваюся, тут загартовуватимуть тіло не тільки учні та дорослі із Чепи, а й із сусідніх шкіл. Пригадую, як я починав грати у футбол консервною бляшанкою, а замість воріт слугували дві цеглини. Тому тепер, висловлюю щиру вдячність всім тим, хто причетний до будівництва цього чудового спортивного майданчика і вітаю всіх зі святом. Переконаний, що він не буде пустувати. Адже всі ми знаємо просту істину: кожна вкладена гривня у спорт економить 7 гривень медицині, – констатував голова Виноградівської районної ради Михайло Русанюк і спільною грамотою райдержадміністрації та райради нагородив заступника голови районної ради Адальберта Сверенка.
– Чепа виховала не одне покоління знаменитих спортсменів. Переконаний, що цей майданчик також посприяє розвитку нових талантів. Такого гарного об’єкту у нас не було би, якби не приймалися правильні рішення депутатами райради. А цей спортивний майданчик є одним із кращих у нас у районі. Цьогоріч у Чепі це наша перша зустріч, але не остання. Побачимось на відкритті хорошої європейської дороги, – привітав сельчан зі святом голова районної ради Віталій Любка і вручив спільну грамоту керівнику підрядної будівельної організації – приватному підприємцю Володимиру Тільняку. Обидва керівники району подарували школярам по комплекту футбольних м’ячів.
Перерізати символічну стрічку запросили голів Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля та обласної ради Михайла Рівіса, Виноградівської райдержадміністрації Михайла Русанюка та районної ради Віталія Любку, директора школи Наталію Григоряк. Відтак сільський священик о. Євген освятив новобудову. Удостоїли честю забити у ворота перший м’яч депутата райради Адальберта Сверенка. Після чого, під музичний супровід школярі провели патріотичний флешмоб і порадували дзвінкоспівом.
На завершення свята директор школи Наталія Григоряк висловила вдячність обласним депутатам Йосипу Борто та Карлу Резешу за комплект тренажерів, а керівникам області та району – за спортивний майданчик. Навіть дощ не спинив свята. Малеча раділа шкільним обновкам і з цікавістю спостерігала за товариською грою у футбол між учнями та вчителями Чепівської ЗОШ.
Наталія Кобаль