icon clock31.03.2017
icon eye69
Культура Фото

Творчість, яка надихає

Привітна, скромна і надзвичайно талановита. Так коротко, цими трьома словами можна охарактеризувати Еріку Гаджегу з Шаланок. Наче помахом чарівної палички, дотиком своїх рук жінка з атласних стрічок створює справжні шедеври, які роблять оселю затишнішою, додають шарму та ексклюзивності інтер’єру. Знаходячи час між буденними справами вдома, огородництвом та доглядом за сином-інвалідом, даючи волю фантазії, вона творить справжні рукотворні дива.  
– Почалося все довгими зимовими вечорами: сидіти без діла набридає, хочеться щось робити, творити. А в поринувши у світ Інтернету і не помічаєш, як минають дні… Моя бабуся малювала, я теж свого часу написала кілька картин, та вони так і залишилися без рамок. Також я вишивала гляддю, в’язала крючком, та зараз це заняття покинула, бо маю проблеми із зором. Щодо сувенірів, то спочатку почала робити їх з мішковини і кавових зерен, виготовляла різдвяні віночки на двері, пробувала робити холодний фарфор. Та якось в YouTube натрапила на майстер-клас по виготовленню заколок із стрічок і захопилася цим. Зараз цей вид рукоділля настільки мене затягує, що кожну вільну хвилину сідаю за свій столик, аби зліпити хоч одну пелюстку для квітки, – розповідає Еріка Емерихівна. – Аби я мала час для рукоділля, донечка, коли вдома, доглядає за сином, а мама чоловіка допомагає поратись по господарству. Ця творчість мене заспокоює, відволікає від життєвих проблем та негараздів, надихає. Заготовки я замовляю через Інтернет, шукаю онлайн-магазини, де можна придбати оптом і дешевше. Стрічки беру різної текстури та ширини. А вже під час виготовлення, даю волю фантазії. Можуть бути схожі вироби, але не однакові.
Зараз у творчому доробку Еріки оригінальні сердечка на підставках, заколки для дівчат, різдвяні віночки та пасхальні крашанки. А які квіти милують зір різнобарв’ям, струмочком виливаючись із чашки в тарілку. І це далеко не весь перелік витворів вправної майстрині. Наочно ознайомитись з її роботами і навіть придбати можна у магазині «Угоча» у Виноградові (навпроти пошти). Забігаючи на перед зазначу, що зараз пані Еріка готується до Великодньої виставки, яка проходитиме в історичному музеї міста. Тож бажаємо їй незгасного натхнення та творчих успіхів.
Наталія Шаркаді