icon clock03.09.2020
icon eye79
Спорт Фото

Свято спорту об’єднало всіх

Щороку наприкінці літа в нашому селі проходить масштабне свято спорту. Спортсмени-аматори змагаються з різних видів, зокрема, біг на 100 та 250 метрів, підтягування на перекладині, стрільба. Але найбільш очікуваним для вболівальників є футбольний турнір. До нас завітали дві команди Королева, які були налаштовані взяти призове перше місце. Але й місцева команда Дубовинки теж добре підготувалася і стала для них гідним конкурентом у нелегкій боротьбі за перемогу.
Приїхали на святкове дійство й гості, зокрема, депутати Королівської селищної ради Василь Вацко, Іштван Медєрі, Михайло Поладі та заступник селищного голови Антон Чейпеш. Останій у вітальному слові наголосив: «Спорт – єдиний, де ми гравці і суперники, а вжитті і праці нас об’єднують спільні інтереси, де головна мета – розвиток та зміцнення нашого селища і в цілому держави, покращення добробуту жителів Королева та навколишніх сіл, які вже незабаром стануть одним цілим. Єдиною командою у складі новоствореної партії «Рідне Закарпаття» докладатимемо зусиль для успішного вирішення нагальних проблем усіх наших населених пунктів, які об’єднаються».
Теплі слова привітань і побажань успіхів учасникам спортивного дійства адресували й інші присутні на святі гості.
Затим пролунав Державний Гімн України і судді дали старт змаганням.
Як наголошувалося раніше, найвидовищнішими стали футбольні баталії. Не зважаючи на спекотний день, футболісти продемонстрували динамічну гру. У другому турі зійшлись команди Королева №1 і Дубовинки. Зігравши внічию 4:4 основний час, було надано додатковий, який теж не змінив результату. І лише серія пенальті все вирішила – з мінімальним відривом 9:8 королівчани здобули перемогу. Футболісти Дубовинки вибороли друге місце, а команда Королева №2 стала третьою.
Добре виступили учасники всіх команд, а особливо відзначилися капітан команди Королева Володимир Сочка, гравці – Карло Дорі, Ростислав Роспопа, Євген Грабович, Сергій Алєксєєв, Максим Шкопитко та головний бомбардир Михайло Васьків. Під оплески вболівальників спортсменам вручили грамоти та призи.
Насамкінець для всіх, хто був присутній на спортивному дійстві, організатори підготували приємний сюрприз – святковий стіл з солодкими напоями, морозивом, солодощами та бутербродами. Тож приємні враження отримали і дорослі вболівальники, і численна наймолодша глядацька аудиторія.

Іван КОЗАК,
наш громадський кореспондент