icon clock30.09.2021
icon eye72
Фото Цікаве

Свої полотна у Виноградові презентував Владислав Беланінець

У виставкові залі «Імпасто» свою першу персональну виставку живопису представив шанувальникам образотворчого мистецтва молодий митець Владислав Беланінець.
Художник виростав без батьків, виховувався у дитячих будинках області, диплом здобував у стінах Закарпатської художньої академії, лауреат 6-го мистецького конкурсу в Автономній республіці Крим. Наразі Владислав проживає у Виноградові і в нього зовсім не «світська» професія – продавець у магазині сантехніки.
Роботи Владислава вразили не лише доброю школою, але й виразним особистим почерком при тому, що всі картини створено в класичних рамках школи закарпатського живопису, де, здавалося б, уже все всіма сказано.
Керівник об’єднання «Мистецька Угоча» Олександр Маринич відзначив саме рису «інакшості» молодого автора. «Господарка» виставкового залу Валентина Костьо нагадала приклади, коли дебют талановитих художників у виноградівській галереї «Імпасто» приносив подальший успіх щонайменше на українському рівні і висловила впевненість у творчих перемогах Владислава Беланінця.
Своїми враженнями від творчості молодого митця поділилися начальник відділу культури та туризму Виноградівської міської ради Василь Югас, громадська діячка Марія Конкіна та інші.
Експозиція триватиме впродовж місяця. Тож не втратьте нагоди насолодитися талановитими полотнами молодого художника.
Довідково: Владислав Беланінець народився 1995 року в місті Виноградів. До 9-ти років жив у Фанчикові. Після закінчення Перечинської ЗОШ вступив до Закарпатського художнього інституту, факультет живопису (викладач – Атілла Коприва). У 2011 році став лауреатом VI Міжнародного мистецького конкурсу-фестивалю, що проходив у Криму. Після закінчення вузу працював два роки за кодоном. Живе у Виноградові. Працює в магазині сантехніки.

Василь ГОРВАТ