icon clock18.08.2017
icon eye28
Культура Фото

Сила та експресія полотен Сергія ГАЛАЯ хвилює і заворожує

Виставкова зала «Імпасто» відкрила так би мовити свій новий сезон. Цього разу цінителів образотворчого мистецтва на свій персональний вернісаж запросив художник із Хуста, член народного творчого об’єднання «Художник Верховини», учасник різноманітних міжнародних мистецьких програм, симпозіумів, пленерів та виставок Сергій Галай. Персональна виставка стала своєрідним дарунком талановитому художнику напередодні його дня народження.
Виноградівці та гості нашого міста зможуть побачити зовсім нові твори митця, адже майже всі представлені полотна написані автором цьогоріч. Близько 60 робіт художник виставив на осуд відвідувачів, де переважають експресія та яскравість, неймовірне поєднання кольорів і тонке відчуття красивого – велич і шалена стрімкість коней, загадковість і витонченість жіночого тіла, барвистість і вдала гра фарб натюрмортів.
Про творчий шлях Сергія Галая розповіла керуюча «Імпасто» Валентина Костьо. Теплими і щирими словами привітав з прекрасним почином представника хустської художньої школи у Виноградові директор міського будинку культури Святослав Гал, наголошуючи, що така тісна співпраця між нашими художниками приносить свої певні плоди. Високо оцінили роботи Сергія Галая колеги по пензлю з народного творчого об’єднання «Художники Верховини». Своїм враженням і захопленням від творів художника поділилася Марія Конкіна. А виноградівський художник Олександр Маринич зауважив, що постімпресіоністичні  полотна автора за сміливістю фарб нагадують стиль Ван Гога, Сезана та Дега. Але за динамізмом, рішучістю і поєднанням  гамми кольорів видно руку майстра, його особистий почерк, як кажуть, написано просто і геніально.
Любов ТОКАЧ