icon clock28.04.2016
icon eye25
Спорт Фото

Шахісти вшанували пам’ять трагедії на ЧАЕС

З нагоди 30-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС в м. Берегові було проведено шаховий турнір серед дітей та дорослих. Проводять його з 1996 року. Колись ці змагання мали статус обласних і водночас  були чемпіонатом області серед школярів до 16-ти років. На них з’їжджалися діти з усього Закарпаття. Але в останні роки область перестала підтримувати та фінансувати цей турнір. Тож лише завдяки берегівським ентузіастам та управлінню освіти, молоді та спорту Берегівської РДА ці змагання не зникли та проводяться й надалі щороку. А віднедавна, крім дитячого,  паралельно проходив і турнір серед дорослих.

Минулої суботи шахісти Виноградівського шахово-шашкового клубу «Севлюш» (дорослі та діти) були запрошені на змагання в Берегово, які проводилися з нагоди 30-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Турнір проходив у 7 турів за швейцарською системою, а кожному учаснику надавалося по 15 хвилин до кінця партії. Серед дорослих домінували виноградівці. Перше місце здобув фанчиківець Сергій Русанов, а друге – виноградівець Йосип Балаж. Серед дітей домінували берегівчани.  Виноградівець Арсеній Леньо відзначений в категорії до 8 років, де він показав 2-й результат. Каріна Маді теж показала 2-й результат серед дівчат. Змістовну гру також продемонстрували Євгеній Сабов та Андрій Маркулинець. Але поразка в останньому турі не дозволила їм зайняти призові місця.

Поїздка  виноградівських шахістів на ці  змагання відбулася за сприяння управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА та голови шахово-шашкового клубу «Севлюш» Євгенія Ярини.                                 Вл. інф.