icon clock21.10.2020
icon eye84
Політика Фото

Шановні мешканці Виноградівщини!

На всіх хвилях у ці дні кожен з нас чує про нові можливості, плани та любов до рідного міста. Любов – прекрасне і патріотичне почуття, воно додає сил працювати навіть всупереч обставинам. Однак, як показує мій, скажу без зайвої скромності, досвід – однієї любові не достатньо…
Більшість кандидатів у міські депутати, а передусім у мери міст, переконані, що перемогою на виборах усе закінчується. Насправді ж, це лише початок. Попереду дуже багато роботи.
Цьогорічні вибори та етап, у який ми всі вступимо опісля – складні, нові та непередбачувані. Із оприлюдненням результатів народного волевиявлення завершиться реформа децентралізації. Перед нами постануть нові виклики. До Виноградова приєднають 12 сіл, ми станемо новим цілісним організмом зі своїми сильними сторонами і слабкими місцями. Навіть мені, досвідченому управлінцю, важко оцінити масштаб справ, які зваляться на плечі очільника громади після 25 жовтня. Що вже казати про непідготовлені кадри…
За моїми плечами – направду багато змін, які прийшли у наше місто, і, певен, багато хто вже і не пам’ятає тих, інших часів. Коли на внутрішніх дорожніх артеріях міста не було асфальту, не світили ліхтарі, не було де провести вихідний день з родиною. І це, очевидно, добре, бо до хорошого швидко звикаєш.
Так, проблем у нас все одно немало. Кому, як не мені, знати про це. Але, коли засукавши рукава не один рік працюєш над ліквідацією цих проблем, знаєш, з якого боку до них підступити. І те, що їх стане трохи більше буквально за один день, зовсім не лякає.

За період своєї роботи у міській раді на посаді міського голови серед першочергових завдань вбачав забезпечення міста, його мешканців, підприємств необхідними для життєдіяльності послугами. А саме: безперебійне водопостачання, водовідведення. Тому було реалізовано масштабні проєкти щодо заміни водогону по вул. Копанська, Мала Польова, Чкалова з наступним відновленням дорожнього покриття.
Багато мешканців пам’ятають, коли практично щотижня на цих ділянках відбувались пориви і виконувались роботи по ліквідації аварійних ситуацій з розриттям проїжджої частини дороги. Сьогодні така ситуація на цих вулицях є вже в минулому і ті аварійні ситуації, які виникають при експлуатації інженерних мереж, не створюють такі суттєві незручності, які були в той період.
Будівництво нових мереж та реконструкція існуючих сприяла створенню умов для мешканців та підприємств в отриманні послуг з водопостачання та водовідведення на наступних вулицях та об’єктах міста: Станційна, Миру №72, Миру №5, Шкільна, Пиврянська, Ломоносова, Локоти, Заводська, Перені, Комунальна, Петефі, Севлюшська, Онуфрія, Мала Польова, М. Лучкая, Королівська, Армійська, Нова, Довженка, Висоцького, І. Франка, Зелена, Чкалова.
За період своєї, роботи значну увагу приділяв реконструкції, капітальному ремонту доріг у місті. Як результат – капітально відремонтовано та реконструйовано понад 40 доріг у м. Виноградів: Армійська, Терека, Купальна, Перемоги, М. Лучкая, Сонячна, Чкалова, П. Тичини, Б. Хмельницького, Мічуріна, Комунальна, Корятовича, Руська, Гагаріна, Закарпатська, Космонавтів, Кооперативна, Вишнева, Шкільна, Зелена, Акацієва, Возз’єднання, Заводська, Тургенева, Лікарняна, Дружби, Мала Польова, Цілинна, Європейська, Героїв Майдану, М. Лучкая, Ломоносова, Робоча, Пиврянська, Патона, Гінцака, Гоголя, Онуфрія, Ш. Петефі, А. Ковача, Локоти, Вакарова, Комунальна, Пушкіна.
Зараз продовжуються масштабні роботи з ремонту доріг по вул. Копанська, І. Франка. Багаторазові наші звернення щодо ремонту даних доріг стали реалізовуватись тільки після взяття на контроль даного питання народним депутатом Владіславом Поляком. Крім влаштування дорожнього покриття, тут відремонтовано та замінено інженерні мережі, викладається тротуар.
Створенню комфортних умов для проживання у місті сприяє організація робіт з розвитку та належної експлуатації мереж вуличного освітлення. Нам вдалось за останні роки у місті реконструювати та збудувати вуличне освітлення більш ніж на 50 вулицях міста, а саме: вул. Копанська, Тюльпанів, Гінцака, Закарпатська, Ардовецька, Корятовича, Кооперативна, Партизанська, Вишнева, Пушкіна, Борканюка, Макаренка, Тургенева, Миру, Рєпіна, Висоцького, Довженка, Робоча, Л. Українки, Митна, Локоти, Київська, Купальна, І. Франка, Персикова, А. Ковача, Цегельна, Островського, Л. Українки, Київська, Локоти, Купальна, Пиврянська, Соборності, Дружби, Лемаковиця, Шолохова, Герцена, Комарова, Затишна, Комунальна, Першотравнева, Сасівська, Південна, Теківська, Незалежності, Злагоди, Сагайдачного, Рощахівського, Народна, Зелена.
Благоустроєно території скверів біля пам’ятника виноробу та фонтану, прилеглу територію до території «Гроно-Текс» з дитячим майданчиком, придбано та встановлено дитячі майданчики по вулиці Народна, ДНЗ №8, Заводська, Довженка, Герцена, Корятовича, в сквері біля ЗОШ №8, біля будинку по вул. Миру №72, М. Лучкая.
Влаштовано світлофорні об’єкти на перехресті вул. Миру – І. Франка –Шевченка, І. Франка – М. Польова, І. Франка – Комунальна.
Виконано роботи в закладах дошкільної освіти: по будівництву двох групових секцій у ЗДО №5 з перехідною галереєю, капітальний ремонт систем теплопостачання ЗДО №5, 9, покрівлі ЗДО №5, у всіх ЗДО м. Виноградів встановлено пластикові вікна та вхідні двері.
Капітально відремонтовано стадіон «Юність», збудовано тренувальне футбольне поле з синтетичним покриттям стадіону «Пластмасовик».
Капітально відремонтовані міський будинок культури, клуб по вул. Першотравневій.
Реалізація наступних проєктів щодо розвитку міста в значній мірі залежить від залучення інвестицій та співпраці з іноземними партнерами. У 2016 році було створено комунальне підприємство «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради з метою сприяння територіальній громаді м. Виноградів в реалізації програм та окремих проєктів, направлених на сталий соціально-економічний розвиток міста, створення сприятливих умов для ведення бізнесу та підвищення інвестиційної привабливості міста. За результатами роботи цього підприємства у місті вже реалізовано проєкт «Реконструкція господарської будівлі під Центр контролю за безпритульними тваринами по вул. Лейзмана» та реалізується проєкт «Реконструкція вулиці та площі Миру у м. Виноградів».
Також Центром інвестицій подано документи для участі у конкурсному відборі проєктів: «Реконструкція стадіону «Пластмасовик» по вул. Українська», у рамках проєкту «Транскордонний елемент масової культури трьох країн: України, Румунії, Угорщини»; «Реконструкція амфітеатру в парку Перені» у рамках проєкту «Стопами Перені», що пройшли перший етап відбору. Також на конкурс подано проєкт «Реконструкція водопроводу від розподільчої камери спускників до вул. Копанська».
Маю великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування. За цей період сформувалась команда працівників різних напрямків, які розуміють проблеми міста та майбутньої ОТГ, знають шляхи їх вирішення. Для сталого розвитку території громади зможемо забезпечити стратегічне та просторове планування його, поєднання економічних, соціальних та екологічних складових. Хочу створити умови для ефективного функціонування новоствореної ОТГ як самодостатньої ОТГ з високим рівнем якості життя, комфорту проживання, рівним доступом послуг.
Важливо, аби кожен розумів, що упродовж останніх 10 років Виноградів не мав фінансової підтримки з Держбюджету, тому місту доводилося розраховувати лише на власні кошти. Не важко здогадатись, що бюджету невеликого міста не вистачає, щоб реалізувати всі проєкти, які ми хочемо. Тим не менш ситуація кардинально змінилася після того, як Виноградів отримав свого представника у Верховній Раді. Підтримка нардепа Владіслава Поляка відчутна вже на першому році його каденції.
Вірю, що єдиною командою ми зуміємо зробити Виноградів успішним та розвиненим містом!
Кандидат на посаду Виноградівського міського голови

Степан Бочкай

Матеріал друкується на правах політичної реклами