icon clock31.08.2017
icon eye32
Новини Фото

Розповіли про сучасні тенденції навчання підростаючого покоління

Традиційно перед початком нового навчального року всі освітяни району збираються на підсумкову конференцію. Цьогоріч в. о. начальника управління освіти, молоді та спорту Віктор Жупанин, привітавши колег, запропонував перед початком заходу вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять тих патріотів, хто віддав своє життя за нашу свободу та незалежність. Відтак, одним із основних питань був звіт управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА за 2016-2017 навчальний рік. Позаяк його було оприлюднено у «Новинах Виноградівщини» за 12 серпня і всі присутні мали змогу попередньо з ним детально ознайомитися, прийняли рішення не зачитувати, а одразу перейти до обговорення.

– Дошкільна освіта – одна із наймолодших ланок в освітній системи. Проте життя в садочку проходить дуже весело та цікаво. Девізом нашого ДНЗ є такі слова: «Мета у нас спільна, мета в нас єдина – розумна, здорова, щаслива дитина». У нас один із найсучасніших дошкільних закладів, в якому створено всі умови для гармонійно-розвиненої особистості. Працює в нас 21 педагогічний працівник. Функціонує 8 груп, всі вони переповнені – по 26-28 діток. Адже по нормі у молодшій і середній групах має бути по 15 діток, а в дошкільній – до 20 хлопчиків та дівчаток. наші педагоги – творчі люди, які застосовують інноваційні технології у роботі із наймолодшими дошкільнятами. Торік ми брали участь у Всеукраїнському конкурсі «Кращий кабінет завідувача ДНЗ» і нещодавно отримали 3 нагороди – «За перше рейтингове місце серед дошкільних закладів м. Виноградів» , «За перше рейтингове місце серед дошкільних закладів області» та «За друге рейтингове місце серед 100 найкращих дошкільних закладів по Україні». Проводимо ми й інтерактивні форми занять із батьками, одне з яких проходило під назвою «Патріотизм плекається у родині». Із березня в нас працює вчитель угорської мови. А в квітні у нас проходив районний семінар музичних керівників та вихователів нашого району, де музкерівник Валентина Гудачок показала справжній майстер-клас заняття. Загалом, всі наші педагоги працюють самовіддано, адже батьки довірили нам найцінніше – своїх дітей, – сказала завідувачка Виноградівським ДНЗ №5 Ганна Йовжі.
– Сьогодні не просто конференція, а свято перед святом. Ви відпочили, зарядилися новими силами і енергією і перебуваєте в очікуванні нового навчального року. Я вам бажаю швидко адаптуватися до нового навчального року і акумулювати наших діток до навчального процесу. Звіт управління освіти – це не звіт якоїсь окремої людини чи школи. Цей звіт роботи всього п’ятитисячного колективу освітян району. Кожен із вас є маленьким гвинтиком освітньої системи, від якого залежить майбутнє наших дітей. Тож, я бажаю вам, щоб освітянський механізм працював злагоджено, добре, якісно і на користь нашим дітям, – зазначив голова районної державної адміністрації Михайло Русанюк.
– Вітаю всіх педагогів району з початком нового навчального року. Відрадно, що під час канікул ви не тільки добре відпочили, а гарно попрацювали. Усі навчальні заклади нашого району готові до першого вересня. У цьому велика ваша заслуга. Також дякую вам, як батько, за те, що ділитеся своїми знаннями, витрачаєте сили та енергію нашим дітям. Молоді бажаю переймати досвід від старших колег. Ми живемо в час реформ, які торкнуться і освіти. На жаль, як завжди не вистачає на все коштів. Тому окремі слова вдячності висловлюю спонсорам, батькам, котрі активно долучаються до вирішення проблем садочка та школи, – висловив слова вдячності голова районної ради Віталій Любка.
Вчитель-асистент Виноградівської ЗОШ №2 Анжеліка Пелех розповіла про особливості інклюзивної освіти, яка є надзвичайно складною ланкою, проте вкрай важливою для діток з особливими потребами. Тему шкільних реформ зачепила директор Королівської ЗОШ №1 Валентина Гримут, адже саме на базі цієї одинадцятирічки планують створити опорну – профільну школу, де входитимуть Королівська ЗОШ №2, Веряцька, Горбківська, Чернянська, Новоселицька школи та Хижанський НВК. Заступник директора міської ЗОШ №7 Марія Гульпа у своєму змістовному виступі розповіла про сучасні тенденції навчання сучасного учня. Адже, за словами Марії Михайлівни, основне завдання педагога не навчати, а допомогти учневі вчитися із застосуванням інноваційних технологій, бо лише сучасний, креативний вчитель зможе дати учням якісні знання. Тут своєрідним продовженням теми став виступ молодого педагога – вчителя музичного мистецтва міської ЗОШ №2, переможниці І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» Людмили Бондарюк. Вчитель міської ЗОШ №3 Моніка Нібилевич розповіла про патріотичне виховання підростаючого покоління. Відтак про роботу профспілкових первинок повідав голова райкому профспілки працівників освіти Іван Кльофа.
Друга частина конференції була найприємнішою. Це – вітання молодих педагогів. Їм вручили трудові книжки та пам’ятки. Віктор Жупанин побажав їм любити свою роботу та дітей, прагнути до натхненної праці і мати велике терпіння для виховання та навчання підростаючого покоління.
На завершення конференції вибирали кандидатуру на премію імені А. Волошина. Більшість голосів віддали головному спеціалісту управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА Людмилі Грабович.
Наталія Кобаль