icon clock24.02.2017
icon eye26
Фото Цікаве

Правильний вибір професії – важливий крок у житті

Саме під такою влучною назвою минулої середи Виноградівський районний центр зайнятості провів у ВПУ №34 ярмарок професій для учнів випускних класів шкіл міста. У холі учнівського закладу студенти демонстрували свої знання та вміння: хлопці штукатурили, презентували електровироби, дівчата вправлялися в перукарському мистецтві та показали широкому загалу неповторну виставку справжніх витворів мистецтва. Підприємства району розгорнули виставки власної продукції. Їх демонстрували керівники чи представники підприємств району, котрі радо відкривають свої двері для молоді, яка може і хоче працювати. Це, зокрема, товариства «Джентерм Україна», «Платі Юкрейн Лімітед», «Гроно-Текс», «Ортекс ЛТД», «Сандерс-Виноградів», «Мільтекс-Україна»,  «Лідер», ТОВ «Райдуга» та  «Піонер».
У актовому залі ніде було яблуку впасти. Обрати правильний фах, який би приносив матеріальне та моральне задоволення, хлопців та дівчат закликали директор ВПУ №34 Володимир Гнатківський, директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, голова Виноградівської районної ради Віталій Любка, директор Виноградівського державного коледжу МДУ Йосип Іваніга.
Також у залі були присутні заступник голови Виноградівської РДА Єва Данич, директор Виноградівського  РЦЗ Ярослав Кормош та його заступник Юрій Копча, ціла когорта фахівців, котрі завжди готові допомогти молоді у виборі професії чи місця роботи.
Загалом, основною метою ярмарку професій є допомогти школярам обрати навчальний заклад чи місце роботи. Тож студенти ВПУ №34 та Виноградівського державного коледжу МДУ детально розповіли хлопцям та дівчатам про ті спеціальності, які в них можна здобути, агітуючи йти вчитися саме до них.  
Важливу справу вибору майбутньої професії для випускників шкіл перетворили на справжнє свято обдаровані студенти коледжу та училища. Милозвучні пісні пролунали у виконанні Даяни Оравець, Михайла Деметера, Ванеси Фіцай, Вікторії Барсукової, Ніколетти Зихор. Доки студенти насолоджувалися концертною програмою, керівники підприємств на чолі з обласним та районним керівництвом центру зайнятості, за участі влади та директорів фахових навчальних закладів міста провели засідання «круглого столу», під час якого обговорили актуальні питання ринку праці Виноградівщини та краю в цілому.
Наталія Кобаль