icon clock24.03.2017
icon eye27
Фото Цікаве

Поблизу Виноградова відбулася акція «Майбутнє лісу в твоїх руках»

Допомогти лісівникам та школярам у висадці дерев у четвер прийшли голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк та заступник голови РДА Єва Данич. Залісненню підлягало 0,02 га придорожньої території, яка колись була низькопродуктивним сінокосом. Школярі-старшокласники Виноградівського НВК №6 із радістю та запалом пристали на пропозицію ДП «Виноградівський лісгосп» прийняти участь у цій акції. Директор навчального закладу Марія Сігетій зазначила, що участь учнівської молоді в подібних заходах позитивно впливає на їхнє ставленнядо природи, адже у тих дітей, які колись посадили дерево,  вже ніколи не підніметься рука його зламати.  
– «Ця акція вже давно стала традиційною, і участь у ній я беру не вперше. Сьогодні мені було приємно на деякий час відволіктися від своїх щоденних турбот і потурбуватися про майбутнє лісу. Свіже повітря та хороша справа зарядили позитивними емоціями, а час, проведений під час висадки дерев, пройшов майже непомітно. Тепер кожен із нас посадив своє дерево, тобто, декілька дерев, і через 20 років це молоде посадження вже стане повноцінним лісом», – зазначив голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк.
На думку керівника ДП «Виноградівський лісгосп» Василя Агія, ця акція якнайкраще репрезентує роботу лісівника, адже висадці дерев передує копітка праця із збору насіннєвого матеріалу та вирощування саджанців, а залучення  учнівської молоді до благородної справи позитивно впливає на формування їхнього світогляду та ставлення до природи.
Прес-служба РДА