icon clock15.06.2018
icon eye32
Новини

Підведені підсумки весняного призову

У понеділок, 11 червня, у великому залі будинку влади під керівництвом голови обласної призовної комісії – заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Колеснікова, за участі військового комісара Закарпатського обласного комісаріату Богдана Череміського та голови Виноградівської РДА Михайла Русанюка відбулася нарада, на якій підведені підсумки призову на строкову військову службу в квітні-травні 2018 року.
У роботі зібрання також взяли участь військові комісари всіх районів нашої області, голови районних та міських призовних комісій.
«Ми зібралися, аби підвести підсумки весняної призовної компанії. Наше першочергове завдання – донести до кожного юнака, що свою країну треба боронити. Захищати свою державу – завжди був і є почесний обов’язок кожного громадянина України, але зараз наші юнаки віддають перевагу, щоб успішно відкосити. Тому, на жаль, в нашій роботі виявилося чимало недоліків. Та поруч із цим, ми провели масштабну роботу і продемонстрували успішний результат, який дозволить підготувати хороші військові кадри захисників України», – сказав Володимир Колесніков.
Начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник військового комісара Закарпатського обласного комісаріату Юрій Величканич проаналізував присутнім виконання заходів по призову юнаків на строкову військову службу у квітні-травні поточного року.
Про головні завдання на осінній призов 2018 року вів мову військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату Богдан Череміський. Він наголосив, що, якою б скрутною ситуація не була, але покладені завдання головнокомандувачем Збройних Сил України та Президентом України належно виконуються. Важливо усвідомити головне – черговий призов розпочинається, з того моменту, коли закінчується попередній. Крім цього, ще раз наголосив на важливості співпраці районних військових комісаріатів із органами виконавчої влади, а також на проведенні навчань, співбесід з призовниками та батьками, в чергове наголошуючи, що військовослужбовці строкової служби до участі у бойових діях не залучаються. Вказав на негативні причини не доопрацювання, зокрема, багато наших земляків перебуває за межами країни, недостатньо компетентна робота медичних комісій, через що на службу відправляються непридатні за станом здоров’я громадяни тощо.
Підводячи підсумки, він подякував усім колективам, завдяки яким вдалося перекрити показники двох відстаючих районів, що виникли, та виконати необхідні планові завдання призову. Хороші результати продемонстрували переважна більшість районів краю. Відрадно, що й Виноградівщина у числі лідерів за підсумками проведення призову на строкову військову службу в квітні-травні 2018 року. Була відзначена добре налагоджена спільна робота Виноградівського районного військового комісаріату з органами виконавчої влади нашого району.
Обласний комісар нагородив грамотами та подяками за сумлінне виконання службових обов’язків ряд працівників райвійськкоматів та призовних комісії, серед яких і головний спеціаліст відділення комплектування Виноградівського районного військового комісаріату Єлизавета Чоповці.
Любов ТОКАЧ