Невідомі пошкодили Різдвяний Вертеп

Місцевий підприємець Габріел Гунцелізер уже десятий рік поспіль встановлює святкову шопку на подвір’ї римо-католицького храму міста. Жителям, особливо малечі, дуже подобається Різдвяний Вертеп.
Особливою родзинкою виноградівської шопки є те, що в ній проживають не рукотворні, а живі тварини – баранчики та ослик (наразі це ослиця на кличку Соня). За тваринами доглядає батько підприємця-ініціатора. А дерев’яні фігурки для експозиції виробив із старого сухого дуба відомий шаланківський різбяр. По-можливості тут оселяється й тваринка – символ Нового року, але цьогоріч щура вирішили на запускати.
Підприємець розповів, що в нього давно виникла така ідея – створити живий Вертеп, і він зробив усе, щоб втілити свій задум у життя. Це був дуже особливий подарунок містянам і гостям Виноградова до зимових свят. Уже десятий рік поспіль цей, чи не один із перших живих Вертепів в Україні, став своєрідною Меккою у ці особливі святкові дні, куди щорічно приходять тисячі людей.
Та, на жаль, ласим шматком стало це особливе місце і для не чистих на руку громадян – майж щороку вони намагаються пограбувати шопку. Ось і цього разу на своїй сторінці у Фейсбуці Габріел Гунцелізер написав неприємну новину: «Новорічні вандали не сплять – пошкодили бетлегем у Виноградові. Таку картину побачили ранком батьки, коли прийшли годувати ослика. І таке, на жаль, трапляється кожен рік».
Дуже прикро, що в нас живуть люди, для яких немає нічого святого…
Любов ТОКАЧ