icon clock01.08.2017
icon eye17
Новини Фото

Набирає обертів співпраця Закарпатського обласного центру зайнятості з представником Корпусу Миру США

Представник Корпусу Миру США Роланд Лавелі продовжує знайомитися з діяльністю служби зайнятості на ринку праці у рамках проекту «Стажування людей з інвалідністю на робочому місці».
Згідно попередньо узгодженого плану, волонтер Роланд Лавелі щотижня відвідуватиме Закарпатський обласний центр зайнятості з метою вивчення форм та методів роботи служби зайнятості з інвалідами, для вироблення пропозицій та рекомендацій щодо роботи з людьми з особливими потребами у подальшому.
Цього тижня пан Лавелі детально познайомився з завданнями та методами роботи відділів обласного центру зайнятості, діяльність яких направлена на надання послуг клієнтам. Наступним кроком буде знайомство з роботою Ужгородського міського центру зайнятості, як безпосереднього виконавця завдань по наданню послуг та пошуку роботи.
Обмін інформацією під час зустрічей дасть змогу волонтеру підготувати свої рекомендації по вдосконаленню форм і методів роботи з інвалідами з врахуванням власного досвіду. Крім того, передбачена його безпосередня участь у семінарах та інших активних заходах, які проводяться службою зайнятості для клієнтів.
У розмові з представником корпусу Миру заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач зазначила:
– Сьогодні державна служба зайнятості модернізовуються та запроваджує в свою діяльність новації, спрямовані на більш ефективний та швидкий пошук роботи. Ми надаємо безкоштовні послуги з запису відеорезюме, розміщенні його на власному веб-порталі, каналі Ютуб та сторінці у  Фейсбук. Проводимо онлайн співбесіди безробітних з роботодавцями, надаємо послуги з професійного навчання.
Роланд Лавелі був приємно вражений, що у центрі зайнятості працює юридичний відділ. «В США юристи дуже високооплачувані. Не кожна організація може собі дозволити послугу юриста. Наймані юристи часто вирішують дуже вузьке коло питань, натомість робота юристів у службі зайнятості – це реальна допомога безробітним у розв’язанні правових питань».
Пан Роланд розповів як працюють з безробітними в США, зокрема у Бостоні, та поділився знаннями в цьому напрямку.
Підсумовуючи свій візит, Роланд Лавелі відзначив високий фаховий рівень спеціалістів Закарпатської обласної служби зайнятості та висловив надію, що подальша співпраця буде корисною для всіх, в першу чергу для людей з інвалідністю.
Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ