На Виноградівщині закупили сім нових автомобілів для сільських амбулаторій

Одразу сім нових авто отримають амбулаторії Виноградівського району.
Позашляховики марки «Рено Дастер» нещодавно поповнили автопарк районного Центру первинної медико-санітарної допомоги. Нові автомобілі отримають амбулаторії сіл Пийтерфолво, Тисобекень, Фанчиково, Матійово, Велика Паладь, Шаланки та Вербовець.
На закупівлю автівок на засіданні 31-ої сесії районної ради було спрямовано 3 млн. 500 тис. грн. державної субвенції, спрямованої на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Вартість кожного такого авто – 500 тисяч гривень.
Голова районної ради Віталій Любка поспілкувався з заступником головного лікаря ЦПМСД Людмилою Борис та сімейними лікарями амбулаторій, які отримали у користування транспортні засоби. Так керівник ради зазначив, що автомобілі зроблять медицину у сільській місцевості доступнішою, адже сучасні автівки мають підвищену прохідність, тож лікарі за будь-яких погодних умов і стану доріг зможуть дістатися до пацієнтів. Натомість жителі району зможуть вчасно отримати медичну допомогу.
У свою чергу сімейні лікарі зазначили на позитивах у проведенні медичної реформи.
«Відчуваємо радість, бо ці автомобілі чекали давно. Будемо використовувати для роботи сімейних лікарів, медсестер, обслуговування викликів пацієнтів вдома і довезення пацієнтів за потреби до лікарні», – відзначили медики.
Виноградівська районна рада