icon clock13.07.2017
icon eye20
Новини Фото

На Виноградівщині проведено навчання в угорськомовній літній школі

На базі Карачинського греко-католицького ліцею імені Шандора Стойки з 3 по 6 липня 2017 року Закарпатським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з благодійним фондом «В наших руках майбутнє» проведено навчання у формі «Літньої школи» з метою підвищення виховного потенціалу батьків-вихователів та прийомних батьків, які володіють угорською мовою.
Мета заходу – запобігання емоційному вигоранню прийомних батьків та батьків-вихователів, залучення їх до більшої соціальної активності та обміну досвідом, створення сприятливого середовища як для відновлення власних життєвих сил прийомних батьків, батьків-вихователів, так і для організації змістовного дозвілля та активного відпочинку для прийомних дітей, дітей-вихованців дитячих будинків сімейного типу.
У роботі Літньої школи взяли участь 11 прийомних батьків та батьків-вихователів із Виноградівського, Берегівського та Ужгородського районів разом зі своїми вихованцями.
За ці чотири дні батьки отримали консультації щодо особливостей і типових помилок виховання, впливу новітніх технологій на формування та становлення особистості дитини. Для дітей організовано творчу майстерню, розважальні та спортивні ігри. Загалом у дружній атмосфері батьки разом з дітьми мали можливість позайматись і порозважатись, взяти для себе корисну інформацію, зблизитись та обмінятись власним досвідом.
По завершенню навчання прийомні батьки та батьки-вихователі отримали довідки про проходження навчання батьків-вихователів та прийомних батьків з метою підвищення їх виховного потенціалу.
Виноградівська РДА