icon clock08.07.2021
icon eye394
Політика Фото

На Берегівщині відбувся міжнародний бізнес-форум «Bereg-Ugocha 2021»

За ініціативи голови Берегівської районної ради Карла Резеша минулого тижня у селі Яноші Берегівського району провели перший у краї Міжнародний бізнес-форум «Bereg-Ugocha 2021». Проходив він з 1 по 4 липня українською та угорською мовами. Тут обговорювали актуальні питання щодо розвитку туризму, економіки, партнерських відносин між нашими прикордонними сусідами – Угорщиною та Румунією. Як зазначили організатори, метою проведення Міжнародного бізнес-форуму була ефективна реалізація програм соціально-економічного розвитку; презентація економічного, туристичного та історико-культурного потенціалу об’єднаних територіальних громад Берегівського району; встановлення добросусідських, партнерських відносин між прикордонними органами місцевого самоврядування України, Угорщини та Румунії. Саме тому до його організації залучені органи місцевого самоврядування територіальних громад району, громадські організації, спілки, асоціації відповідного спрямування та найпотужніші і найперспективніші бізнесові кола Берегівщини.
Серед почесних гостей форуму були Генеральний Консул Консульства Угорщини в м. Берегове Матяш Сіладі, голова загальних зборів Сабольч-Сатмар-Березької області (Угорщина) Оскар Шестак, голова ради повіту Сату-Маре (Румунія) Чобо Патакі, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров.
У заході взяли участь Берегівська райдержадміністрація, а також Берегівська та Виноградівська міські, Батівська, Королівська та Вилоцька селищні, Пийтерфолвівська, Косонська, Великобийганська, Кам’янська та Великоберезька сільські територіальні громади. Кожна з них має прекрасні землі, котрі пустують вже не один рік і згодились би під садівництво, або під будівельні проекти у великих масштабах. Також у багатьох населених пунктах вирощують смачні та корисні овочі, виготовляють сири, вина, олію, мед тощо. З кожним роком розбудовують туристичну привабливіст, відкриваючи комфортні комплекси для відпочинку, території з озерами, термальними водами… Все це презентували гостям територіальні громади Берегівщини.
На форумі відбулося підписання Протоколу намірів щодо укладення Угоди про двостороннє співробітництво між Берегівським районом та органом місцевого самоврядування області Пешт Медьє (Угорщина).
Під час другого дня Міжнародного бізнес-форуму «Bereg-Ugocha 2021» проводили дискусії на тему «Туризм та рекреація». Вся увага присутніх була спрямована на туристичний потенціал, рекреацію, сільське господарство та промисловость району.
– Навіть після коронавірусу на Закарпатті з’явились нові туристичні можливості для гостей. Я впевнений, що ми можемо стати мостом для країн ЄС через географічні можливості», – зазначив голова громадської спілки «Закарпатська угорська туристична рада» Андрій Мештер.
Після всіх обговорюваних тем, закордонні гості разом з почесними делегатами з Угорщини та Румунії, а також з організаторами форуму – головою Берегівської районної ради Карлом Резешем, його заступником та головою оргкомітету Михайлом Кочішом, керуючим справами виконавчого апарату районної ради Габором Ласловим та депутаткою Виноградівської міської ради Наталією Костелебою-Веремчук в рамках форуму «Bereg-Ugocha 2021» відвідали дегустаційну залу виноробного дому «Cotnar», де мали можливість продегустувати декілька видів вина, обрати для себе найкраще та дізнатись більше нової інформації про виноробний бізнес на Закарпатті та його розвиток.
Два інтенсивні дні панельних дискусій, обговорень, представлень різноманітній проектів та презентації інвестиційної привабливості територіальних громад пройшли напрочуд насичено та продуктивно. Організатори переконані, що вони будуть потужним поштовхом для розвитку економіки та туризму, що стане вдалим стартом процвітання територіальних громад Берегівського району.

Вл. інф.