icon clock05.05.2017
icon eye34
Культура Фото

Мистецтво заради здоров’я

Виставкова зала «Імпасто» вже вкотре радує цікавими експозиціями не лише поціновувачів мистецтва, а й усіх бажаючих насолодитися творчістю майстрів пензля. Цього разу тут відкрилася персональна виставка Катки Роспопчукової. Вона народилася в селі Олешник, але доля так розпорядилася, що вже 22 роки жінка мешкає в Чехії. У вільний час захоплюється малюванням сучасних абстрактних та реалістичних картин і використовує лише акрилові фарби.
Керуюча «Імпасто» Валентина Костьо розповіла, що картини Катки виставлялися у різних галереях. У 2016 році вона брала участь у Міжнародному мистецькому фестивалі Art Fest в м. Чеські Будєйовіце. Також картини художниці користуються успіхом на онлайн презентаціях. Роботи талановитої землячки прикрашають інтер’єри колекціонерів Німеччини, Словаччини, Чехії та України.
Всі відвідувачі виставки зможуть не лише побачити різножанрові роботи художниці, а й придбати картину, що припала до душі. Виручені кошти будуть передані на лікування хворого на аутизм хлопчика з Олешника Віталія Марушки. Катка проявила цей жест доброї волі, щоб допомогти маленькому землякові. Вона приїхала на пасхальні свята до мами, де й дізналася про Віталіка. Це було не випадково, бо якесь Боже провидіння саме у великодню п’ятницю звело разом жінок. «Я щиро співчуваю цій хворій дитині. Тож нехай мої картини допоможуть Віталіку у лікуванні», – сказала художниця.
Мама хлопчика Оксана Марушка висловила слова щирої подяки художниці за підтримку. Схвальні відгуки на адресу Катки висловили й присутні, серед яких були місцеві художники, письменники та журналісти. Виставка-продаж триватиме до 15 травня. Тож запрошуємо всіх долучитися до цієї благородної справи.
Любов ТОКАЧ