icon clock30.03.2017
icon eye39
Спорт Фото

Кубок Василя Раца «поїхав» в Ужгород

Уже шостий рік підряд у Виноградові за кубок Василя Раца змагаються кращі футболісти району. У фінальній грі на спортмайданчику ЗОШ №8 зустрілися команди: Виноградівська ДЮСШ-1 – ДЮСШ м. Берегово, Виноградівська ДЮСШ-2 – ДЮСШ «Сільце», ДЮФК «Олімп» м. Ужгород – ДЮСШ-1 м. Хуст, ФК Великоком’ятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДЮСШ «Колос» с. Чорнотисів.
Не оминув увагою таку значущу подію і сам легендарний футболіст. Як зазначив ведучий Святослав Гал, футбольний турнір серед юнаків за кубок нашого земляка, майстра спорту з футболу, ветерана київського «Динамо» Василя Раца набирає обертів, адже цьогоріч до нього долучилися й гравці з інших регіонів Закарпаття, всього дали заявку 16 команд. Це є свідченням того, що молодь любить футбол. Вітаючи учасників змагань, голова районної ради Віталій Любка зазначив, що основна мета турніру – популяризація спорту та здорового способу життя серед дітей, адже вони – наше майбутнє. У своєму виступі  перший заступник голови Виноградівської міської ради Василь Ціцей згадав поіменно всіх знаменитих футболістів – вихідців Виноградівщини і констатував, що цей турнір є свідченням того, що футбол у районі розвивається і підростають гідні продовжувачі славних традицій.
Василь Рац щиро подякував всім юним футболістам, їх тренерам та батькам за те, що відгукнулися взяти участь у турнірі і сказав: «Зараз вам по 9-11 років, та я щиро бажаю, аби через 5-7 років ви грали у збірній України і гідно представляли нашу країну на світовій футбольній арені. А зараз на футбольному майданчику зібралися кращі з кращих і я бажаю вам показати високий рівень гри. Щиро зичу, щоб ігри пройшли дружньо і без травм». Як згодом розповів нам Василь Карлович: «Я дуже радий, що на моїй рідній Виноградівщині дбають про розвиток футболу. Свідченням цього є те, що до змагань, які започаткував директор ДЮСШ Іван Боршош, активно долучилися президент ФК «Севлюш» Іван Матрунич, голови райдержадміністрації Михайло Русанюк та райради Віталій Любка і його заступник Адальберт Сверенко».
Всі команди показали видовищну, емоційно-напружену гру. Після футбольних баталій визначилися переможці турніру. Так, володарем Кубка Василя Раца з міні-футболу стала команда ДЮФК «Олімп» м. Ужгород, срібло виборола команда ДЮСШ «Сільце», а бронза дісталася Виноградівській ДЮСШ-1. Відзнаки отримали кращий бомбардир – Мирослав Баб’як (Ужгород), кращий воротар – Мілан Баник (Виноградів) і гравець Кубку – Станіслав Сабов (Сільце).
Своєрідною родзинкою турніру став товариський матч між командами гравців «Динамо» (Київ) Ігорем Бєлановим та Василем Рацом. На завершення відомі футболісти отримали від Виноградівської районної ради дипломи з подякою за проведення та участь у змаганнях.
Багато людей прийшли на змагання лише для того, аби зробити фото із легендарним земляком або ж попросити автограф. Він привітно з усіма вітався, спілкувався та уважно стежив за грою, щоразу наголошуючи на її важливості. Адже юні футболісти якраз у такому віці, коли можна і треба розвивати їх талант. Можливо, через кілька років хтось із них стане продовжувачем футбольних традицій і відновить минулу славу київського «Динамо».
Наталія Кобаль