icon clock15.09.2021
icon eye42
Фото Цікаве

Книга Юлії Драгун продовжує успішний шлях до читачів Угорщини

Книга під назвою «Зернятка мудрості» відомої закарпатської письменниці Юлії Драгун упевнено продовжує свій шлях по угорській землі. Опублікована свого часу видавництвом «Карпати» вона була перекладена і видана угорською мовою у місті Мішкольц (Видавництво «Herendi2004Kiado»). Після її успішної презентації у Будапешті кілька місяців тому, «Зернятка мудрості» набули популярності та потрапили на полиці бібліотек угорської столиці.
А 4 вересня у рамках святкування державного 52-го Тижня Книги, відбулась чергова презентація творчості Юлії Драгун, на яку було запрошено й саму авторку. Цього дня у місті Сегед у приміщенні центральної бібліотеки ім. Шомоді зібралась велика кількість прихильників читання: дітей, дорослих, офіційних осіб та представників української громади, зокрема, спеціально на зустріч з п. Юлією приїхав цілий автобус дітей та батьків із Будапешта від Української недільної школи при ДСУУ.
Серед офіційних осіб були присутні керівники та голови українських самоврядувань в Угорщині.
Презентація пройшла динамічно, захоплено та піднесено, про що свідчили довгі і бурхливі оплески публіки після завершення більш ніж годинної події на двох мовах. Чиста і відверто душевна мова писменниці та поетеси одразу заполонила серця слухачів, поезії, які лунали з вуст пані Юлії, хотілось слухати і слухати. Окрім «Зерняток мудрості», авторка представила й інші роботи, зокрема, зібрання з 250 пісень, написаних різними композиторами на слова поетеси та вміщених у 20-й збірці Юлії Драгун «Пісні, написані Карпатськими небесами».

Наступного дня після чудово проведеного часу в Сегеді відбулась ще одна презетація творчості письменниці, цього разу у Будапешті, в центрі національних меншин (14 районі Будапешту). Ця подія була організована самоврядуванням українців 14 району угорської столиці, яке очолює Андраш Зан. На святковій події серед багатьох запрошених гостей та офіційних осіб, також була присутня представник української громади в Угорщині п. Брігітта Суперак. Знаменним і яскравим фактом популярності творчості Юлії Драгун було те, що всі книги, які на той момент були в наявності, розійшлись за лічені хвилини.
Юлія Драгун залишила чарівні спогади про себе в Угорщині, тому і угорці, і українська громада зичать їй міцного здоров’я та з радістю очікують на нові зустрічі з «закарпатським феноменом».

Михайло Вігула, музикант, лауреат міжнародних конкурсів, Угорщна