Карантин продовжено до 11 травня

Кабінет Міністрів схвалив проєкт постанови про продовження дії карантину до 11 травня 2020 року (включно). Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 22 квітня, повідомляє «Укрінформ».
«Ми ухвалимо рішення про продовження карантину до 11 травня. Оскільки за розрахунками академії наук, пік ми очікуємо між 3 та 8 травня. У нас є дуже чіткий план виходу», – сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, план виходу з карантину складається із п’яти етапів, стартова точка реалізації – день кінця карантину. «За оптимістичними прогнозами, цей день мав би настати 11 травня. Тому сьогодні будемо продовжувати карантин до цієї дати як умови настання цього першого дня, який буде символізувати початок виходу із карантину», – сказав глава уряду.
Шмигаль зазначив, що початок виходу з карантину 12 травня стане можливим лише за певних умов:
• перша умова – якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюватиметься, та буде коливатися у межах 5-7%, не більше.
• друга умова – лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менше ніж на 50%. Зараз наші лікарні заповнені хворими на 10%, це означає, що ми сьогодні йдемо помірним сценарієм, коли медицина здатна приймати хворих на коронавірус.