icon clock29.03.2018
icon eye24
Кримінал Фото

Готувались до Великодня завчасно

Дві неділі поспіль у бібліотеці-філії с. Нове Село за організацією Мелінди Молнар проводились заняття по виготовленню писанок до великодніх свят.
Їх розпочали 18-го березня учасники пенсійного клубу «Незабудка», котрі виготовляли писанки у техніці декупажу. У цьому виді мистецтва вироби декоруються за допомогою серветок. Тож, всі учасники мали можливість власноруч зробити свої неповторні прикраси у кошики. Крім того, виготовляли писанки старовинною традиційною технікою. Вона є дуже простою в порівнянні з виготовленням усіх інших видів великодніх яєць. У найпростішому випадку для отримання крашанок, яйця варять у лушпинні цибулі, прив’язуючи до них листочки різних рослин, які залишають на шкаралупі світлі відбитки. Обмотують ганчіркою, обв’язують ниткою, найчастіше крашанки фарбують у червоний колір – символ кохання і вічного життя.
А 25 березня у бібліотеці зібралася новосільська молодь, щоб продовжити цю народну традицію писанкарства. Вони також використовували техніку декупажу, а ще розписували яйця воском. Остання техніка особливо приглянулася дітям.
Всі присутні на занятті створили свої ексклюзивні та оригінальні символи Великодня, які забрали з собою, аби створити у рідних домівках святковий настрій перед величним празником Христового Воскресіння.
Ріта Мезей