icon clock01.06.2017
icon eye33
Спорт Фото

«Фестиваль спорту та здоров’я-2017» – насичений, видовищний та масштабний

Минулої неділі на площі Миру, в самому серці Виноградова, вирувало спортивне життя. Ось уже вдруге в нашому місті відбувся «Фестиваль спорту та здоров’я». Як і торік, масштабне спортивне дійство під звуки олімпійського гімну розпочалося проходженням колони та парадом учасників на чолі з факелом та олімпійським прапором. Відтак зі стартом фестивалю виноградівців та гостей міста привітали організатори заходу та представники влади.
І ось на старті наймолодші учасники забігу, перші переможці та призери на п’єдесталі. А загалом у змаганнях з 18-ти видів спорту взяли участь 931 учасник, 130 – у показових виступах. Приміром, у забігу – 175 учасників, у велозаїзді – 224 велосипедистів (і навіть наймолодший 5-річний Денис Талабіра на своєму велосипеді здолав усю майже 8-кілометрову дистанцію!).Щодо географії учасників, то у фестивалі взяли участь спортсмени з 21 населеного пункту Виноградівщини, з 10-ти різних населених пунктів області, а також зі Львова, Києва, Івано-Франківська, Вінниччини, Хмельниччини, а також із Сербії.
Фестивальне дійство було настільки насиченим, видовищним та масштабним, що описати всі змагання та показові виступи, а також презентації, які проходили в містечку здоров’я, в форматі репортажу просто неможливо – це треба було бачити! Чого тільки вартував видовищний боксерський поєдинок нашого земляка, чемпіона світу серед юніорів Василя Клюси та неодноразового чемпіона Хмельницької області Олександра Кичалюка! А скільки незабутніх емоцій викликав показовий виступ фехтувальників! Бібліотекарі розгорнули майданчик здоров’я, де провели презентацію і пригощали відвідувачів та гостей фестивалю цілющими напоями. Цікаву та видовищну показову програму підготували студія здоров’я «Ірбіс», фітнес-центр «Дарт» та юні вихованці клубу «Бушідо». На завершення спортивного фесту відбувся розіграш призів серед учасників велозабігу. Велосипед виграла виноградівка Євгенія Меренич.
А «Новини Виноградівщини» тим часом збирали думки і враження гостей та організаторів заходу, аби підвести підсумок «Фестивалю спорту та здоров’я-2017».
Євген ГАЙДАЙ, голова Закарпатської обласної федерації карате-до Шотокан: «Я задоволений, що фестиваль спорту організовано, що він закликає до спорту, до здорового способу життя. Такий фест, безумовно, потрібен. Бо нам бракує спорту в житті».
Гейза ОРЕМУШ, майстер спорту  України з фехтування, суддя міжнародної категорії: «Нам приємно, що нас запросили на це спортивне свято. Цікаво було побувати на такому фестивальному дійстві. До речі, я вперше у Виноградові. Ваше місто мені дуже сподобалося – воно хоч і невелике, але гарне, акуратне, затишне. І люди тут приємні, і організація заходу – на високому рівні».
Артем МАТЕВОСОВ, майстер спорту  України з фехтування, призер етапу кубка світу: «Спортивний фест у Виноградові – це справжнє свято спорту для дітей та їхніх батьків, для всіх, хто обирає здоровий спосіб життя. Справді вражає і рівень проведення фестивалю, і велика кількість учасників та людей, які цікавляться спортом і прийшли на площу підтримати спортсменів. Побільше б таких свят, побільше б радісних емоцій та спорту в житті».
Віктор ЧЕРНІКОВ, член оргкомітету, керівник студії здоров’я «Ірбіс»: «Презентаційне містечко здоров’я «Валіція» у Виноградові було розгорнуто вперше. Я рахую, що задум виправдав усі сподівання. Адже зацікавленість людей до різних секторів містечка здоров’я дійсно спостерігалася. І хоч деякі з них хотіли бачити видовища та показові виступи, проте радувало те, що велика кількість відвідувачів та гостей фестивалю цікавилися спортивним харчуванням, оздоровленням організму, оздоровчим туризмом та іншими інформаційними блоками, які так чи інакше стосуються індустрії здоров’я. Як керівник студії здоров’я, я запропонував оргкомітету: «Якщо ми хочемо пропагувати спорт заради здоров’я, то озвучуймо в назві й цю складову нашого фестивалю». Відтак, користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність всім, хто згуртувався навколо ідеї популяризації індустрії здоров’я і взяв участь у презентаційній роботі містечка здоров’я «Валіція».
Олег БІЛЬДА, голова оргкомітету фестивалю: «В цілому ми задоволені рівнем проведення цьогорічного фестивалю. За кількістю учасників змагань масштабно перевершено минулорічний. Відвідали наше спортивне дійство або прийшли підтримати спортсменів у півтора-два рази більше людей, ніж торік. Проте для нас головне – не кількісні показники, а те, що жителі Виноградівщини та гості міста задоволені фестивалем.  Тому я, як голова оргкомітету заходу, хочу подякувати всім і кожному зокрема за те, що долучилися до його організації та проведення. Велике і щире спасибі представникам влади, органів місцевого самоврядування, поліції, МНС, меценатам та людям доброї волі, які докладали зусиль, аби наше спортивне свято вдалося на славу.
Ганна КОБАЛЬ