ФЕЙКОВІ ПОСТИ У ФЕЙСБУЦІ

Вперше мій коментар у фейсбуці з’явився десь півроку тому, про це мені сказали колеги по роботі. Я тоді дуже здивувався цій новині, адже комп’ютером абсолютно не володію, навіть включити його не знаю. У нашій громадській організації він є, але не підключений до інтернету, використовуємо виключно для набору текстів по роботі, і то за ним сиджу не я. Ми тоді посміялися, що хтось заховався за моїм прізвищем, відкривши у соцмережі сторінку з емблемою ветеранської організації, і на тому все скінчилося. Потім, правда, ще були два випадки, коли замість мене писали коментарі, і знайомі звернулися до інкогніто-писаки, що ховається за моїм прізвищем, аби він відізвався. Відтоді невідомий коментатор затих. А оце минулої суботи нібито мої коментарі з’явилися знову під матеріалом про сесію районної ради. Подаю дослівно, що написано від мого імені: «Любка поводиться не гідно, а голові РДА не дає виступити, боїться, що правду скаже». І новий комент: «А малий Кіш добре робить, що показує такі неприпустимі речі». І третій: «Та Василю треба медаль давати лиш за то, що погодився на цю роботу, бо там дурдом тепер».
Повторюю знову – я цих неграмотних коментарів не писав. Дивуюся, що є люди, які займаються такою брудною справою. Мені більше 80 років, ніколи ні з ким не мав проблем, а тут знайшлася якась шмаркля, яка від мого імені дає оцінку і голові районної ради, і одному з претендентів на посаду голови РДА. Я в політику не граюся і не хочу, щоб хтось втихаря використовував моє прізвище для брудних справ. Мабуть, звернуся до кіберполіції, аби вирахували і покарали цього «правдолюба».
Василь КОВАЧИК, голова районної ради ветеранів України.
Від редакції: Добре знаємо Василя Павловича як толерантну, абсолютно неконфліктну і аполітичну людину. Звісна річ, здивувалися, почитавши ці коменти під його ніком і не могли не сказати йому про це. Для людини поважного віку таке нахабство було повним шоком і він відразу зауважив: «Треба щось робити, аби зупинити цього негідника, котрий паплюжить мою честь». Зізнаємось, ми одразу, з відома реального Василя Ковачика, поскаржилася адміністрації соцмережі Facebook на його віртуального двійника. У понеділок надійшла відповідь: «Дякуємо за відгук. Сьогодні ми перевірили профіль, на який ви поскаржились, і виявили, що він не порушує жоден із наших стандартів спільноти. Якщо ви вважаєте, що нам потрібно перевірити певний допис у цьому профілі (наприклад, світлину), укажіть у запиті сам вміст. Ми хочемо зробити Facebook безпечним і приємним середовищем для кожного, тож дякуємо, що витратили час, щоб повідомити нам про це».
На жаль, відмітки про скаргу на фейкову сторінку немає, тому, для того, аби відстояти своє право і наказати нахабу, у Василя Ковачика єдина надія на кіберполіцію.