icon clock23.12.2021
icon eye45
Фото Цікаве

Електронний кабінет платника податків – зручний та надійний електронний сервіс від ДПС

Виноградівська ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області запрошує платників податків активніше використовувати податкові електронні сервіси у своїй діяльності.

Електронний кабінет  (https://cabinet.tax.gov.ua), через відкриту частину якого платники мають можливість скористатись інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними.

У приватній частині, після ідентифікації особи, доступні такі сервіси:

– Податковий календар;

– Стан розрахунків з бюджетом;

– Листування з органами ДПС;

– Облікові дані;

– Пошук інформації в реєстрах ДПС;

– Подання заяв/запитів;

– Подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді;

– Сплата податків (фізичним особам);

– Перегляд даних СЕА ПДВ;

– Інші електронні сервіси.

За допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет платника» існує можливість отримання інформації про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Зазначена інформація набуває особливої актуальності для громадян, які мають намір отримати податкову знижку за понесені витрати у  минулому році.

Отже, громадянам  необов’язково звертатися до інспекції для отримання довідки про власні доходи. Одержати її можна за допомогою Електронного кабінету. В такому випадку, робота з електронним сервісом в особистому кабінеті здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Інформація з реєстрів (https://cabinet.tax.gov.ua/registers), зокрема:

– Дані про взяття на облік платників;

– Реєстр страхувальників;

– Дані реєстру платників ПДВ;

– Реєстр платників єдиного податку;

– Інформація про РРО;

– Дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового;

– Реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами.

Крім того, ви можете дізнайся про свого потенційного бізнес-партнера щодо сумлінності сплати податків до бюджету, скориставшись сервісом за посиланням http://tax.gov.ua/businesspartner.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/) допоможе отримати відповіді на професійні питання в рубриках: «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Тож, шановні платники податків! Легко, швидко, не наражаючись на небезпеку захворіти, отримуємо необхідну інформацію через Електронний кабінет – ваш надійний помічник у бізнесі.

За матеріалами Виноградівської ДПІ