Еко-місто – Виноградів

Під такою назвою у сквері під сакурами центральної площі нашого міста відбулася екологічна акція, в якій взяли участь учні ЗОШ №1, №4, №8 та Виноградівського НВК №6. Головна її мета – привернути увагу дітей та всіх містян до необхідності дотримання чистоти у будинку, на вулиці, в місті та природі. Ініціаторами та організаторами даного заходу стали Виноградівська районна бібліотека для дітей та ТОВ «АВЕ Виноградів».
Працівники книгозбірні у цікавій формі спілкувалися зі школярами на тему поводження зі сміттям. Йшла мова про те, що кожна людина, яка думає про власне здоров’я, про здоров’я близьких може і повинна якомога менше завалювати смітники предметами свого вжитку. Крім того, наголошувалося, що навіть непотрібним речам людина може дати друге життя, не збільшуючи кількість відходів.
 У рамках акції були проведені цікаві пізнавальні вікторини та ігри, конкурси плакатів, виставка TrashArt – «Цікаві речі із сміття». Всі присутні активно брали в них участь. Надзвичайно сподобалося всім дефіле «Сукні зі сміття», під час якого юні моделі продемонстрували сукні з газет, пластикових пляшок та стаканів, паперу, пакетів для сміття тощо. Насамкінець директор ТОВ «АВЕ Виноградово» Адальберт Жидик подякував всім за участь, ще раз наголошуючи, як важливо для збереження нашого довкілля не смітити. Разом із завідувачкою бібліотеки Йоланою Любка вони вручили цінні подарунки учням, котрі взяли активну участь в екологічній акції. Для дітей ТОВ «АВЕ Виноградово» організувало ще й «солодкий стіл».
Любов ТОКАЧ