icon clock30.09.2021
icon eye44
Фото Цікаве

Доторкнутись до історії Виноградівщини

У житті кожного народу настає час, коли виникає потреба озирнутися назад, відчути себе частиною тієї великої спадщини, яка залишилась нам від минулого і запитати себе: «Хто ми такі є?». Дати ж відповідь на це запитання можна лише вивчаючи свій край, його минуле і сьогодення.
Яскравою сторінкою життєвого літопису протягом 75 років був районний краєзнавчий часопис, відомий читачам під назвами «Сталінський прапор», «Прапор комунізму», «Новини Виноградівщини», «Регіональні новини». Щоб зберегти його для майбутніх поколінь, працівники райгазети передали до центральної публічної бібліотеки підшивки газети починаючи з 1958 року і до сьогоднішніх днів.
До Всеукраїнського дня бібліотек у читальній залі бібліотеки оформлена виставка «Гортаючи історії сторінки», де ви зможете відтворити історичну палітру статей про рідний край, традиції, культурні цінності, висловити щиру подяку і згадати тих, хто творив газету упродовж цих років, чи є правдиве і щире слово зворушувало серця читачів, сіючи в їхніх душах зерна добра, світла і мудрості. Підшивки газети знаходитимуться на постійному зберіганні у фонді бібліотеки.
Запрошуємо всіх до перегляду краєзнавчих матеріалів, адже формування любові до Батьківщини неможливе без любові до своєї малої батьківщини – до домівки, в якій народився, де пройшло дитинство. Саме бібліотеки є тими храмами, де збирається, систематизується і популяризується література про рідний край. До ваших послуг сектор краєзнавчої літератури який нараховує понад 4 тис. прим краєзнавчих друкованих видань.

КЗ «Виноградівська публічна бібліотека»