icon clock05.05.2017
icon eye29
Фото Цікаве

Добро і милосердя врятують світ

Днями у міській ЗОШ №2 пройшов ІІ етап районного конкурсу агітбригад «Милосердя врятує світ». Його організаторами виступили управління освіти, молоді та спорту РДА, районний центр позашкільної роботи з дітьми, районна організація Товариства Червоного Хреста України. Мета заходу – виявлення, вивчення та пропагування кращого досвіду роботи дитячих об’єднань «Милосердя», сприяння підвищенню ролі волонтерства в учнівських колективах, виховання почуття милосердя та доброчинності до людей похилого віку та всіх, хто потребує нашої допомоги.
В актовій залі зібралися шість команд-переможців І кущового етапу, зокрема, шкільні агітбригади з Вилока, Великої Копані, Оноку, Сасова, Хижі, Виноградова. Оцінювало їх креативність, оригінальність та творчий підхід, зміст та результативність діяльності,  грамотність викладеного матеріалу поважне журі у складі директора ЦПР Елеонори Кудрон, головного спеціаліста служби у справах дітей РДА Василя Січа, голови районного ТЧХУ Ірини Іжганайтіс, начальника штабу цивільної оборони по надзвичайних ситуаціях Надії Томаш, голови районної ради старшокласників Наталії Любки.
Перш, ніж розпочати змагання Елеонора Гудрон коротко підвела підсумки роботи дитячих об’єднань «Милосердя», наголошуючи, що в нашому районі постійно проводяться різні благодійні акції та заходи, в яких всі школярі беруть активну участь. Ірина Іжганайтіс висловила щиру подяку всім учнівським колективам за співпрацю з районним Червоним Хрестом, зазначаючи, що в наш час дуже важливо простягнути руку допомоги тим, хто її потребує. Побажала успіхів командам, адже всі вони достойні перемоги.
Справді, учні підготувалися до конкурсу дуже відповідально, проявили свої вміння і таланти у всіх номінаціях. Крім того, був проведений конкурс стіннівок, який висвітлював роботу дитячих об’єднань «Милосердя». Тож, журі довелося добряче попрацювати, аби визначити кращих із кращих. За підсумками конкурсу І місце виборола агітбригада «Маяк» з міської ЗОШ №4, ІІ – команда «Покоління великих сердець» Великокопанської ЗОШ, а ІІІ – «Добрі серця» Оноцької ЗОШ. Переможцем у конкурсі за найкращий куточок «Червоного Хреста» стала Олешницька ЗОШ.
Любов ПЕЛЕХАЧ