icon clock03.11.2016
icon eye22
Політика Фото

Депутати прийняли цілий ряд важливих рішень

У п’ятницю, 28 жовтня, відбулося пленарне засідання сьомої сесії районної ради сьомого скликання.  Із 36 районних обранців в його роботі взяли участь 33 депутати. На порядок денний сесії було винесено 15 питань.  
Та перед тим, як розпочати роботу сесії, голова районної ради Віталій Любка виконав приємну місію і вручив Великопаладському сільському голові Венцелу Бірову почесну грамоту за вагомий несок у соціально-економічний розвиток сіл Велика Паладь та Фертешолмаш та з нагоди 50-річчя від дня народження. Затим депутати одноголосно підтримали цілий ряд депутатських запитів та звернень, а також головуючий зачитав відповіді, які надійшли у міжсесійний період.
За рекомендацією постійної депутатської комісії з питань освіти та гуманітарної політики, президії районної ради в порядок денний сесії були включені дві питання: про внесення змін до програми «Обдаровані діти на 2016-2020 рік» та про передачу в орендне користування приміщень по вул. Лікарняна у Виноградові. Також районні обранці проголосували за цілий ряд районних програм та розглянули майнові питання. Про програму підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики на 2016-2020 роки інформував голова райдержадміністрації Михайло Русанюк. Підтримали депутати зміни до районного бюджету. Віталій Любка подякував колегам за таке рішення, адже у бюджеті, окрім ремонту доріг, ліквідації наслідків градобою, будівництва соціальних об’єктів, передбачене фінансування на зарплату медикам, освітянам, працівникам сільських рад.
На пленарному засіданні депутати заслухали інформації про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку заступника начальника Виноградівського відділення поліції Михайла Рацина та в. о. прокурора Берегівської місцевої прокуратури Володимира Жилкіна. Вони розповіли про результати реформування в поліції та прокуратурі, навели статистичні дані злочинів, скоєних на території району в поточному році. Однак «сухими» цифрами районні обранці були не задоволені. Озвучили результати моніторингу діяльності місцевої поліції та прокуратури керівники громадських об’єднань Федір Щубер та Михайло Чейпеш, котрі наголосили, що в населення району немає довіри до правоохоронних органів.
Дебати в сесійні залі розгорілися й під час обговорення порядку призначення на посаду керівників (директорів) загальноосвітніх навчальних закладів, з яким ознайомив присутніх Юрій Свищо.  Однак був запропонований ще один проект щодо цього порядку. Тож після бурхливого обговорення депутати  підтримали порядок призначення директорів загальноосвітніх закладів з доопрацюванням ініційований депутатом Юрієм Лихтеєм.
Виникли дискусії довкола «Агенції місцевого розвитку Виноградівщини» та будівництва хоспісу. На сесії перед депутатами про пророблену роботу мав звітуватися керівник комунального підприємства. Хоч іще на самому початку пленарного засідання була пропозиція зняти дане питання з порядку денного, та районні обранці її не підтримали, мотивуючи тим, що керівник КП не завершив будівництво хоспісу, не впровадив жодних нових проектів, а також взагалі ігнорує засновників. Голова бюджетної комісії районної ради Еден Албок висловив обурення, що на засідання комісії Артур Шерегі прийшов без звіту і вимагав не продовжувати з ним контракт, а Агенцію закрити. До слова, цього разу теж не було кому звітуватися, позаяк керівник агенції був у відрядженні. Після «гарячого» обговорення депутати винесли на голосування пропозицію про не продовження контракту з керівником комунального підприємства, однак остаточне рішення з цього приводу так і не прийняли. Не затвердили вони й нової редакції Статуту КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини».
Любов ТОКАЧ