День сім’ї та дитини відзначили весело і цікаво

Минулої неділі у Новому Селі панувала особлива атмосфера. Незважаючи на спекотну погоду, гомінлива дітвора нетерпляче очікувала початку святкової програми. Зібралися вони зі своїми батьками цього разу на подвір’ї Новосільського навчально-виховного комплексу на традиційне свято, яке проводиться вже десятий рік поспіль. Його організаторами є священник греко-католицької громади Міклош Горонгозо та його сім’я, активні жителі громади, благодійна організація «Люби і роби добро», члени рукодільного гуртка бібліотеки-філії с. Нове Село на чолі з Меліндою Молнар. Також вагому підтримку надали благодійні фонди ім. Габора Бетлена та ім. Святого Пантелеймона (Карітас).
Запросили на свято і поважних гостей – заступника голови Виноградівської районної ради Адальберта Сверенка та Новосільського сільського голову Василя Пінтє. У своїх промовах вони щиро привітали присутніх, а також акцентували увагу на важливості проведення цього свята.
Привітав усіх із святом і священник Міклош Горонгозо, а також подякував своїм односельчанам та молодому поколінню за допомогу в організації такого неперевершеного дійства.
Відкрили захід спільною молитвою «Отче наш». Затим розпочалася невеличка концертна програма танцювальних гуртків сільського будинку культури (керівник Лівія Баторі), учасники яких виконали різні за стилем танці, радували дзвінкоспівом учні дитячої школи мистецтв.
Після завершення урочистої частини весела дітвора розбіглася по території, де були розміщені столики, господарі яких пропонували читати казки та вірші, виготовляти власні вироби з бісеру, фарбувати гіпсові формочки.
Дуже цікавим для дітей було завдання Ірини Іжганайтіс (керівник Виноградівської районної організації Товариства Червоного Хреста України), яка вчила дітей надавати першу медичну допомогу потерпілим.
Усі поспішали виконувати завдання цікавих програм та розваг, котрі були оцінені квитками. За набрані квитки діти мали можливість взяти участь у майстер-класах з плетіння косичок та фарбування волосся, фейс-арту. А ще можна було пострибати на батуті. Крім того, за квитки можна було придбати різні іграшки та прикраси. Потурбувалися організатори й про цукрову вату.
Також присутні на святі мали можливість подивитися виставу лялькового театру «Ластівка», який діє при бібліотеці та взяти участь у різних конкурсах.
Непомітно пролетів час у захоплюючих іграх і танцях. Поверталися додому задоволеними, а дитячі личка не покидала радісна, весела усмішка від чудового святкового дійства.
Жителі Нового Села висловлюють щиру вдячність всім, хто долучився до цієї благородної справи і доклав зусилля задля того, аби зробити дітям такий прекрасний святковий день.
Ріта Мезей