icon clock02.06.2016
icon eye24
Спорт Фото

Чемпіонат району з шахів та шашок серед школярів

Нещодавно з ініціативи та за сприяння голови шахово-шашкового клубу «Севлюш» Євгенія Ярини відбувся чемпіонат району з шахів та шашок серед школярів. Невипадково для його проведення було вибрано кінець травня, адже навчальний процес у школах закінчився і була надія, що в змаганнях візьме участь велика кількість учнівської молоді. І хоч, на жаль, наші сподівання не виправдалися, проте чемпіонат району з шахів та шашок відбувся.

Шашкісти зіграли за круговою системою. На роздуми кожному учаснику давалося 15 хвилин. Чемпіоном району з шашок серед хлопців став учень міської ЗОШ №8 Микола Донов (6, 5 очок). За результатами змагань однакову кількість очок (по 6) набрали Іштван Мікловші (ЗОШ №1) та Василь Ткаченко (ЗОШ №8), які за коефіцієнтом відповідно посіли друге та третє місця. Чемпіонка району серед дівчат-шашкісток – Вікторія Муцик (ЗОШ №8). Срібною та бронзовою призерками чемпіонату стали юні підвиноградівки Мар’яна Лемак та Богдана Ситар.

Шахісти провели турнір за швейцарською системою в 5 турів із таким самим контролем часу, як і шашкісти. Відтак чемпіоном району 2016 року став другокласник міської ЗОШ №8 Арсеній Леньо (4, 5 очки). Хочеться відмітити, що це вже не перший успіх юного шахіста, який і на обласних змаганнях у своїй віковій категорії займав призові місця. Друге місце з різницею в півочка виборов Максим Кобаль (ЗОШ №1), а третє розділили між собою Андрій Поличко (міська ЗОШ №4) та Адам Ідеяртов із Пийтерфолво, які набрали однакову кількість очок (3,5).

Переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями, всі учасники – дипломами за участь у турнірах та заохочувальними призами від мецената змагань Євгенія Ярини, який, провівши нагородження юних шашкістів та шахістів, запевнив, що чемпіонат району з шахів та шашок серед школярів проводитиметься щороку.
Володимир КОБАЛЬ, суддя змагань