icon clock17.01.2020
icon eye25
Культура Фото

Багатьох людей потішили своїми колядками

Жвава підготовка до різдвяних свят повністю захопила і поглинула вихованців будинку-інтернату №3. Разом із бібліотекарем Тетяною Ківер, музичним керівником Наталією Боднарюк, психологом Катериною Дорчинець та інструктором праці Любою Попович підлітки склали сценарій виступу, обновили вертеп, для гуртових колядників – дивовижні «звізди», підібрали святкові щедрування та змістовний репертуар колядок про прихід Бога на землю у вигляді малого дитяти Ісуса. З цією ношею вихованці будинку інтернату вирушили до районної бібліотеки для дітей. Це десята ювілейна різдвяна зустріч колядників у цьому культурному закладі.
Ведучий – Павло Свереняк, Дід Мороз – Йосип Лакатош та Снігуронька – Роберт Адам усім присутнім щиро побажали, щоб рік Миші вони прожили в мирі і лиха не зазнали та в достатку і радості життя продовжували.
Колядники Іван Бордок, Едуард Савчук, Володимир Свида, Сашко Яцек, Віктор Олаг, Андрійко Орос, Валерій Єрмаков, Йосип Кініченко та Євген Богар дружно підхопили колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю», яку їм надіслали захисники цілісності української держави зі сходу України. Різдвяну програму продовжили Степан Гобокан. Інший гурт колядників – Віктор Деметер, Михайло Поп, Сашко Тейорел, Іван Форкош, Робіко Муржа та Віталік Тар співають колядки про те, що коляда йде Україною, добру новину несе, бо Христос родився, з Діви воплотився, і про ясну звізду, яка до цього віфлеємського вертепу привела не лише пастухів, але й трьох волхвів. Божому дитяті вони принесли в дар миро, золото і ладан. І це дарунок не лише малому Ісусові, але й всім добрим людям на радість, на добро, на многії літа.
Як годиться, господиня книжкової світлиці Еріка Яцкович подякувала щедрувальникам за змістовний виступ і піднесла всім солодкі смаколики. Далі колядницький гурт направився до міської ялинки, де вихованці будинку інтернату повністю відтворили свій виступ для перехожих мешканців нашого міста і своїми мелодійними колядками потішили багатьох людей.
Марія КОНКІНА,
керівник районного відділення ГО МАЛІЖ