icon clock15.07.2021
icon eye167
Фото Цікаве

Анастасія ФЕЄР із Виноградова – найкрасивіша дівчина Закарпаття

Неймовірно феєрично пройшов нещодавно конкурс краси «Міс Закарпаття 2021». Цього року він проводився гаслом «Енергія краси», адже фінальне шоу в Ужгороді відбулося одночасно із чемпіонатом України з мотокросу. 15 фіналісток обирали під час картингів з близько сотні дівчат із різних районів нашого краю, які і боролися за титул найкрасивішої. Надзвичайно приємно, що з-поміж цих красунь перемогу виборола наша землячка – виноградівка Анастасія ФЕЄР. Дівчина навчається в Ужгородському національному університеті на факультеті іноземної філології. Відкрита та товариська, активно займається спортом, любить подорожувати. Вона не тільки вродлива та витончена, а й обдарована Богом прекрасним розумом і талантом. Пропонуємо увазі читачів інтерв’ю з «Міс Закарпаття 2021».

– Анастасіє, розкажіть, як Ви стали учасницею конкурсу?
– Я була вдома на карантині через пандемію. Але час затягнувся, стало нудно, хотілося змінити обстановку. В інстаграмі я побачила інформацію про конкурс і заповнила анкету. Кастинги проходили в Мукачеві, потім Хусті, Тячеві, Берегові, але я їх проігнорувала. Мені зателефонували організатори і запропонували скористатися останньою можливістю – пройти кастинг в Ужгороді. Мовляв, я гарна дівчина і дуже шкода, якщо не скористаюся цим шансом. І він виявився для мене дуже вдалим. Ще й номер сім, під яким я виходила, був щасливим. Тому, як кажуть, сама доля напророкувала мені стати «Міс Закарпаття 2021».
– Ваші батьки медики. Скажіть будь ласка, чому саме іноземна філологія?
– Справді, мої батьки дуже хотіли, щоб я продовжила династію і стала медиком. Адже тато акушер-гінеколог, а мама працює сімейним лікарем. Але, на жаль, це не моє, біологія і хімія – також не моє, я більше гуманітарій. Дуже люблю вивчати мови – німецьку, англійську. Обожнюю спеціальність, яку обрала, отримую величезне задоволення від навчання. Вважаю, що в наш час дівчині необхідно знати дві і більше мов. Недарма сказано: «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина».
– Відомо, що в УжНУ проводиться конкурси краси, є й інші конкурси. Ви брали в них участь?
– На жаль, ні. Ви знаєте, у нас дуже хороший декан Михайло Рошко, який пропонував мені взяти участь у конкурсі «Міс факультету», бо на його думку я мала всі шанси перемогти. Але я тоді чомусь відмовилася. Нещодавно я здавала в нього іспит і Михайло Михайлович влучно зауважив, що був правий.
Наш конкурс не пов’язаний ні з «Міс Ужгород», ні з «Міс УжНУ» чи «Міс факультету». Мій титул не дає автоматичного права брати участь у конкурсі «Міс Україна». Для цього потрібно також пройти кастинг. Тому я ще не вирішила, чи братиму в ньому участь. Наразі насолоджуюся своєю першою перемогою.
– До «Міс Закарпаття» у Вас був досвід як моделі?
– Як модель я не працювала, бо маю зріст 170 см, а в них стандарти вищі. Але до конкурсу я мала перші спроби – у деяких магазинах рекламувала одяг, брала участь у показі «Весільний марафон» від салону «Пан та пані». Наразі теж отримала ряд цікавих пропозицій і буду рада попрацювати.
– Скільки тривала підготовка?
– Ми готувалися три місяці. Це були заняття з хореографом, дефіле, фотосесії, а також відеозйомки – рекламні ролики для наших спонсорів. Дуже насиченою була підготовка за тиждень до конкурсу – щодня репетиції, які тривали від ранку і до шостої години. Але мені було не надто важко, адже я займалася великим тенісом, танцями і в школі моделей, а наразі захопилася аеробікою. Тож це допомогло мені витримати таку серйозну підготовку до конкурсу.
– Чи була між учасницями конкуренція?
– Ні, у нас була дуже хороша дружня атмосфера. Ніяких сутичок між дівчатами не спостерігалося. Навіть, якщо і були якісь незначні суперечки, то про це ніхто не знав. Думаю, це через те, що в нас були дуже хороші організатори. Вони так задали настрій, що навіть думки не виникало порушити умови перебування і спілкування між дівчатами.
– До слова, а що за команда працювала над підготовкою «Міс Закарпаття 2021»?
– Директоркою конкурсу «Міс Закарпаття» є надзвичайно креативна Наталія Сентімрей, котра зуміла привнести дійству новий формат і об’єднати здавалося б непоєднуване – розкішну жіночу красу та мотокрос. А допомагали створити це дивовижне свято краси і спорту, енергійні, драйвові і харизматичні – арт директор Артем Топчанюк, кастинг-директорки Валентина Бакош і Тамара Готра, дизайнерка-стиліст Роксолана Новак, постановниця дефіле, хореограф Марія Сентімрей та відеограф Роберт Мелкумян.
– Розкажіть читачам, як проходив фінал?
– На конкурсі було чотири виходи: у національному костюмі, під час якого було представлення кожної учасниці, наступний – у ділових костюмах від модельєра Роксолани Новак і одночасно відбувався інтелектуальний конкурс, затим був вихід у купальниках, а наостанок – у вечірній сукні.
Під час нагородження кожна з учасниць отримала титул спонсора і подарунок від нього. До прикладу, я була «Міс DERMACOLLA». Потім обирали «Міс глядацьких симпатій», а затим трьох фіналісток «І віце-міс», «ІІ віце-міс» і «Міс Закарпаття 2021». Крім корони переможниці, я ще отримала в подарунок поїздку до Кападокії на три дні і політ на повітряній кулі. Висоти боюся, якщо чесно, але дуже хочу спробувати.
– Як рідні поставилися до того, що Ви братимете участь у конкурсі?
– Моя родина завжди підтримує мене у всьому. Рада, що і в цей момент вони також були зі мною. Я дякую Богу за те, що в мене такі чудові батьки, які готові заради мене на все. Звичайно, що в мене бажання теж адекватні.
– Яке це відчуття, коли чуєш своє ім’я під час оголошення переможниці?
– Одним словом – супер. Відчуття переповнювали нереальні, коли почула своє ім’я. Це був справжній неймовірний вибух емоцій. Часто дівчата плачуть, а в мене посмішка з обличчя не зникала. Оплески і вигуки вболівальників назавжди залишилися в моєму серці.
– А хто був Вашою групою підтримки?
– Звичайно, це мої найближчі люди – тато, мама і сестра. Також приїхали наші родичі з Волині. Їхня спільна підтримка й дала мені сили перебороти хвилювання. Вдячна своїм вболівальникам з Виноградова. Їх хоч і не було багато, та все одно присутність відчувалася. Тож я поставила собі ціль перемогти і вона здійснилася.
– Чи змінив конкурс і титул «Міс Закарпаття» стиль Вашого життя?
– Так, звичайно, підвищилась самооцінка. Але я зовсім не змінилась по відношенню до друзів і знайомих, я не загордилася. Навпаки, намагаюся бути ще ближче до людей, більш відкритою і щирою. Адже в людині мають гармонійно поєднуватися зовнішня краса, інтелект та харизма.

Інтерв’ю взяла Любов ТОКАЧ