icon clock13.04.2017
icon eye37
Політика Фото

4,2 млн.грн. на зарплату освітянам та один мільйон на медичні потреби: Віталій Любка розповів про вагомі рішення районної ради

Актуальні і термінові питання освіти, медицини району вирішували депутати Виноградівської районної ради на позачерговому сесійному засіданні минулого тижня – її рішення прокоментував очільник районної ради Віталій Любка.
− Сесія пройшла досить напружено, але радує те, що нам вдалося все ж таки прийняти ряд надзвичайно важливих рішень − забезпечити ріст заробітних плат освітянам, виділити кошти на медикаменти та ремонт дороги, звернутися до керівників держави щодо скасування абонплати на газ. Депутати з розумінням поставилися до звернення голови районної профспілки освітян Івана Кльофи та врегулювали розмір                                             зарплатні педагогів району. Ми збільшили заробітну плату на два тарифні розряди для працівників навчально-виховних комплексів, позашкільних установ, методкабінетів управління освіти, міжшкільних навчально-виробничих комбінатів. В свою чергу таке рішення призвело до збільшення дефіциту по заробітних платах в освіті в цілому. Тому приємно, що депутати врахували думку голови бюджетної комісії Едена Албока і скоротили дефіцит, спрямувавши на ці цілі 4,2 млн.грн. До слова, на одній з останніх сесій депутати також направили на зарплату освітянам 8,5 млн.грн., − каже голова районної ради. − Також вдалося профінансувати потреби медицини на суму 1 млн. грн. − це кошти на медикаменти для онкохворих, для закупівлі хірургічних інструментів і проведення ремонтів у районній лікарні, виготовлення проектно-кошторисної документації для приймального відділення, яке у вкрай жахливому стані і продовжує руйнуватися тощо.
Ще одне з нагальних рішень – це співфінансування ремонту дороги Іршава-Виноградів. Окремо хочу подякувати депутатам, що нам вдалося відстояти це питання і спрямувати 650 тис.грн. на ці ремонтні роботи, адже спільно з державним фондом регіонального розвитку на цю дорогу буде направлено 6,5 млн. грн.
Крім того, районні обранці одноголосно підтримали виключення пункту з рішення про районний бюджет на 2017 рік, який надавав право розподіляти кошти районній адміністрації за погодженням із бюджетною комісією у міжсесійний період. Куди спрямовуватимуться кошти, вирішуватимуть у сесійній залі.
Не залишилися депутати осторонь встановлення абонплати на газ і направили звернення до Кабміну, Президента, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тішить, що абонплату вже скасували.  
Насамкінець хочу привітати усіх мешканців району, колег-депутатів з Великоднем! У цей день ми спільно молитимемо Бога наповнити наші серця благословенням та радістю, просимо Всевишнього захистити Україну та дарувати щастя та впевненість у майбутньому! Нехай цей Великий День дарує всім нам мир, щастя, здоров’я та благополуччя! Христос воскрес!
Відділ інформаційно-технічного забезпечення та зв’язків з громадськістю